24 / 04 / 2024

Bülent Arınç: Herkes arı gibi çalışıyor yatan kimse yok!

Bülent Arınç: Herkes arı gibi çalışıyor yatan kimse yok!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi' nin Orhangazi-Samanlı tüneli inşaatını gezdi. Arınç, helikopterle incelediği proje için "Havadan baktım, herkes arı gibi çalışıyor, oturan duran bir kişi bile yok."




İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Samanlı tüneli inşaatlarında incelemelerde bulunan Arınç, baretini giyip, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Havadan ve karadan otoyol projesini incelediklerini belirten Bülent Arınç şunları kaydetti: "Çok heyecan verici bir proje. Türkiye Cumhuriyeti, son 100 yılın içinde böylesine büyük bir projeyi başarıyla yürütüyor. Bu projede büyük şirketler görev aldı. Şu geldiğimiz noktada Samanlı tüneli 4 kilometreye yakın uzunlukta olacak. Arı gibi çalışıyorlar. Sadece bir rakam vereyim. Günde kamyonlar 7 bin sefer yapıyor. Viyadükler, köprüler, tünellerle birlikte gördük. Köprü de 3 kilometreye yakın uzunlukta. Bu da alanında dünyadaki en büyük birkaç köprüden birisi olacak. Hem şirketlerimize hem şirket çalışanlarına başarılar diliyorum. Bittiği zaman bu büyük eserle bizler nasıl övünüyorsak, onlar da övünecektir. Umarız ki belirlenen tarihlerde bu projeler bitecektir. Bir kısmı 2014'te, bir kısmı 2015 sonunda ama tamamen projenin, bittiğini 2017 yılında göreceğiz. Bunlar ne kadar erken başlarsa o kadar ülkemiz için yararlı olacak yatırımlardır. Geçmiş yıllarda bu proje yürütülmek istendi. Ama olmadı. Hükümetimiz döneminde 2009'da bunun imzası atıldı. 9 milyar dolarlık projenin büyük bir kısmı bitti. Burada hükümetimizin kararlılığı önemli. Herkes arı gibi çalışıyor, oturan duran bir kişi bile yok. O yüzden projemizin zamanında bitmesini umuyoruz. Kamyon şoförlerimiz dahil olmak üzere, işçilerimiz dahil olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."


VALİ KARALOĞLU MUHABİR OLDU


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a Samanlı tünelindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Kamu Özel Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal da Orhangazi Samanlı tünelinin uzunluğunun 3 bin 510 metre olduğunu söyledi. Kartal, "İki tünelin toplamı 7 bin 20 metre. Son sistem teknolojiyle inşa ediyoruz. Kazıda 4 bin 388 metresini yani yüzde 65'ini tamamladık. Hedefimiz 2014 yılı Mart veya Nisan ayında bu tüneli birleştirmektir. Şu an çalışmalarda aksaklık yok. Bir noktadan fay hattından geçtik. Gerekli tedbiri aldık. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." şeklinde bilgi verdi.


Tüneldeki incelemeleri sırasında baret giyerek yetkililerden bilgi alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, işçilerle de fotoğraf çektirdi. İncelemeler esnasında Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Arınç'ın gazetecilerle birlikte fotoğrafını çekti.


Cihan


Geri Dön