19 / 04 / 2024

Bülent Delican: İzmir şimdi daha avantajlı şekilde yol alacak!

Bülent Delican: İzmir şimdi daha avantajlı şekilde yol alacak!

AK Parti İl Başkanı Delican, İzmir’in her karışını dolaşmış, kentin sorunlarını iyi bilen başbakan ile yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, “İzmir şimdi daha avantajlı şekilde yol alacak” dedi



AK Parti'nin olağanüstü kongresinde Binali Yıldırım'ın genel başkan seçilmesini ve başbakanlık görevini üstlenecek olmasını Egeli Sabah'a değerlendiren  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican, kent için yepyeni bir sayfanın açıldığını belirtti. İzmir teşkilatının müthiş bir coşkuyla Başbakanı'na sahip çıktığını anlatan Delican, "Sağolsun o da bize çok büyük onur verdi. Sayın Başbakanımız bana özel olarak birebir teşekkür etti. Sayın Başbakanımızdan bu övgüyü almak teşkilatım adına beni çok mutlu etti. Tüm teşkilat mensuplarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Binali Yıldırım'ın başbakanlığı döneminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok başarılı işlere imza atacaklarını dile getiren Delican, "Makamların adı bu saatten sonra çok önemli değil. Önemli olan bu hizmeti en üstün motivasyonla yapabilmek. İnşallah bu süreçten sonra çok hızlı bir şekilde hem reformlara, hem hizmetlere devam edeceğiz. En büyük reformumuz Türkiye demokrasisi ve geleceği adına başkanlık sistemi ile Türkiye'yi daha hızlı hareket edebilir hale getirmek olacak" diye konuştu.


KUTUPLAŞMA MİNİMUMDA

Delican, Türkiye'nin oligarşik bürokrasiden kurtarılmasının önemine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Sürdürülebilir hükümelter gerekiyor. Başkanlık sistemi sürdürebilir hükümet sistemidir. Kongrede o salonunun isteğinin başkanlık sistemi olduğunu gördük. Terörün bitmesi için kararlı yapıyı gördük. Bu bizi son derece mutlu etti. Sayın Başbakanımız hiçbir şekilde siyasi polemiğe girmeden, insan odaklı biri olarak İzmir'de kutuplaşmayı minimuma indirdiği için 1 milyona yakın oy aldık. Bundan sonraki süreçte, polemikten ve küfür siyasetinden uzak, terörle ciddi mücadelenin devam edeceği, terörün bittiği ve bittiğinde Türkiye'nin ılımanlaşacağı bir dönem olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin geleceği adına kongrede önemli bir adım atılmış oldu."


SAYISIZ HİZMETİ VAR

Yıldırım'ın bugüne kadar İzmir'e yaptığı yatırımlarla ilgili de konuşan Delican, "Sayın Başbakanımızın en son yaptıkları akla geliyor ama geriye gidersek 18 yıl bitirilemeyen Kuzey Çevre Yolu'nu bitirdi. Bu yol Çandarlı Limanı'na kadar ulaşacak. Çok hızlı ilerliyor. Konak Tünelleri İzmir trafiğinin kalbi olan Alsancak ve Konak'ı rahatlattı. Aynı şekilde İzmir Körfez Geçiş Projesi de kentin iki yakasını bir araya getirecek ve trafiğe büyük ölçüde nefes aldıracak. Bayraklı'da 2 bin 60 yatak kapasiteli şehir hastanesi projesi hızla ilerliyor. Bu çalışmalar 35 projenin içinde yer alıyor. Sayın Başbakanımız, 2010 yılında ortaya koyduğu 35 proje ile Büyükşehir Belediyesi'ni de yarışa davet etti. Çıtayı yukarı çekti. Onlar da İzmir için çok çalışmak zorunda. İzmir'in neredeyse ailelerine kadar tanıyan, her sokağını dolaşmış bir Başbakan var. İzmir'de yerelde muhalefet partisi belediyede iktidar. Sayın Başbakanımız onları da motive edecektir. Kazanan İzmir olacaktır. İzmir Ar-ge ve inovasyonda beşinci bölge teşviğini alıyor. Konusuna hakim bir Başbakan ile İzmir Türkiye'den daha avantajlı bir şekilde yol alacak" dedi. Bu arada Delican, Binali Yıldırım'ın genel başkan olmasının ardından bir teşekkür ilanı yayımlattı. Delican mesajında Yıldırım'ın başbakanlığına katkıda bulunan tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti.


AK PARTİ KONGRELERİ YENİLENME DEMEKTİR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde gerçek vefa örneğinin bir kez daha yaşandığını söyledi. Kongreye Denizli Teşkilatı'nın 22 otobüslük kafileyle katıldığını belirten Filiz, "AK Parti kongreleri yenilenme demektir, heyecan demektir, coşku demektir. Bizim kongremizde sandalyeler değil, çiçekler fırlatılır. Kavgalar değil, kardeşlik, birlik sesleri duyulur" dedi. Genel Başkan seçilen Binali Yıldırım'ı tebrik eden Necip Filiz, "Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, daha aşılacak çok engelimiz var. Daha sıkılacak çok el var, daha girilecek çok gönül var, daha bitirilecek çok proje var, daha gidilecek çok yol var, daha söylenecek çok söz var. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön