20 / 04 / 2024

Bülent Delican'dan Alsancak Stadı açıklaması!

Bülent Delican'dan Alsancak Stadı açıklaması!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Alsancak Stadı'yla ilgili olarak, "Gerekirse stat için otopark alanı göstersinler, biz hükümet olarak yapımını üstlenelim" diye konuştu.




AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican, Konak Belediyesinin otopark mevzuatını gerekçe göstererek inşaat ruhsatı vermediği Alsancak Stadı'yla ilgili açıklamalar yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Delican "Belediyecilik çözüm üretmeyi, uzlaşmayı, halka hizmet için zemin aramayı gerektirir. İşleri hizmet etmektir, siyaset yapmak değil. Gerekirse stat için otopark alanı göstersinler, biz hükümet olarak yapımını üstlenelim." diye konuştu.

 

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, Konak Belediyesinin, Büyükşehir Belediyesinin otopark mevzuatını gerekçe göstererek, Alsancak Stadı'na inşaat izin ruhsatı vermemesinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını söyledi.

 

Yenilenmesi planlanan Alsancak Stadı'nın zeminin denize yakınlığı nedeniyle balçık olduğunu söyleyen Delican, şöyle konuştu: 

"Balçığın içine otopark yapın diye ısrar ediyorlar. Yönetmelikleri iyi okusunlar. Bazı durumlarda yer altı otoparkı ya da tesisin içinde bir otopark yapılmaması söz konusu olabiliyor, hatta hayati önem taşıyabiliyor. Ya bilgisizler ya da bilinçli bir kandırma girişimi içinde kıvranıyorlar. Gerekirse stat için otopark alanı göstersinler, biz hükümet olarak yapımını üstlenelim." 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun "ruhsatı bakanlık versin" çağrısıyla ilgili de konuşan Delican, sözlerine şöyle devam etti: 

"Otopark yönetmeliklerine göre ortada bir sorun yokken, yasal olarak zemin uygunken 'dava açmayacağım söz' diyerek topu bakanlığa atmasını anlamıyorum. Stadın çevresinde, üniversitenin arkasında otopark alanları var. Versinler yapalım. Hiç sorumluluk almak istemeyen bir yöneticilik anlayışı olmaz. Zaten depreme dayanıksız olduğu için revize edilmek istenen ve zemini balçık olup 40 metrelik kazıklar çakılarak zemin sağlamlaştırılması sağlanacak." 


 


Geri Dön