26 / 04 / 2024

Binali Yıldırım İzmir'in kentsel sorunlarını çözecek!

Binali Yıldırım İzmir'in kentsel sorunlarını çözecek!

Bülent Delican, "İzmir'i dünya başkentleriyle yarıştırabilecek ufka sahip, kente ağabeylik yapacak, İzmir'in ulaşım, kentsel dönüşüm ve altyapı sorunlarını çözecek tek anahtar Binali Yıldırım'dır" dedi.



AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde İzmir'de kaybettiği oylarını eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yükseltmeye çalışacak 


İZMÎR'de 2011 genel seçimlerinde 11 milletvekili çıkaran AK Parti. 7 Haziran'da sekiz milletvekilini meclise gönderdi. AK Parti eriyen oylarını. 1 Kasım seçimlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile yükseltmeye çalışacak. 


AK Parti izmir 11 Başkanı Bülent Delican, seçim stratejilerini Yıldırım üzerine kurduklarını belirterek, "İzmir'i dünya başkentleriyle yarıştırabilecek ufka sahip, kente ağabeylik yapacak, İzmir'in ulaşım, kentsel dönüşüm ve altyapı sorunlarını çözecek tek anahtar Binali Yıldırım'dır" dedi. 

Delican, AK Parti'nin, 1 Kasım'da İzmir'de izleyeceği seçim stratejisini şöyle açıkladı: "Bu seçimde kampanyayı Binali Yıldırım'ın kente dönüşü ile taçlandıracağız. 'Efsane döndü' diyeceğiz. Yıldırım, 2011 yılında İzmir'den milletvekili seçildi ancak 2002 yılından beri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken kente büyük hizmetleri oldu. 


Bayraklı tünellerinden, konak tünellerine, havalimanından çevre yollarına, lojistik merkezlerden, IZBAN'a kadar kente izleri ve eserleri var. İzmir'de hizmet sevdası ile yola çıkan. İzmir'e Paris, Barselona, Milano ufku çizen, ulaşım, kentsel dönüşüm ve altyapı sorunlarını çözecek tek anahtar Binali Yıldırım'ın siyasette marka MS olmuş ismi üzerine startejimizi kurduk. AK Parti'de 14 yıldır genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Nükhet Hotar, teşkilatların sevdiği benimsediği Atilla Kaya, iş dünyasının kabul ettiği ekonomide önemli bir değer olan İbrahim Turhan'ın yanışını İzmir'de iş dünyasından gelen adaylarımız mevcut milletvekillerimiz listede yer alıyor. Hepsi İzmir'in evladı. İzmir'in evlatlarıyla Ankara'ya yürüyoruz." 


DİNAMİZM OLDU 


Yıldırım'ın adaylığının teşkilatlarda müthiş dinamizm olduğunu ifade eden Delican, Yıldırım'ın İzmir'de sadece teşkilatla değil kentin her dinamiği ile çok iyi ilişkiler kurduğunu ifade etti. Bülent Delican, milletvekili aday listelerinde Kürt ve göçmenlerin olmadığı eleştirilerine, "Necip Kalkan doğu kökenli. Kerem Ali Sürekli, İbrahim Turhan, Tansu Kaya göçmen adaylar. Ancak bu kimliklerini ön plana çıkarmadılar. 


Bizim listemizin tamamında insanlar kendilerini bulacaktır. Bu tür ayrışmalar doğru değil" dedi. 


İzmir'deki 


Geri Dön