25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Kentsel dönüşümde halkın güvencesiyiz!

Binali Yıldırım: Kentsel dönüşümde halkın güvencesiyiz!

KENTSEL dönüşüm lafının İzmir'de çok yıprandığını dile getiren Yıldırım, İzmir'de kentsel dönüşüm rantsal dönüşümü gündeme getiriyor. Kentsel dönüşüm lafı çok yıprandı. Kimse yerinden yurdundan edilmeyecek, halkımızın güvencesi olacağız...



Kentsel dönüşüm lafı çok yıprandı. Rantsal dönüşümü gündeme getiriyor. Kimse yerinden yurdundan edilmeyecek, halkımızın güvencesi olacağız.


KENTSEL dönüşüm lafının İzmir'de çok yıprandığını dile getiren Yıldırım, "İzmir'de kentsel dönüşüm rantsal dönüşümü gündeme getiriyor. Boğaziçi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada 6.5 büyüklükteki bir depremde, İzmir'de 196 bin konut yıkılıyor. 226 bin konut orta, 283 bin konut hafif hasarlı. 5 bin ile 20 bin arasında can kaybı, 50 binin üzerinde yaralanma riski var. 


Buna karşı bir tedbir yok. Kimsenin yerinden yurdundan etmeden kentsel dönüşüm yapacağız. Kendi rızalarıyla yapacağız. Biz onlar adına kontrol edip denetleyeceğiz. Bunları kooperatiflere, müteahhitlere yaptıracağız. Vatandaşımızın güvencesi biz olacağız. Şu ana kadar İzmir'de 1600 konut yıkıldı. 650 lira kira yardımı var. 18 ay oturacaklar. Şimdi 24 aya çıkarılacak. 

Dönüşüm adına şu anda İzmir'de elle tutulur iş TOKİ'nin yaptığı 14 bin konuttur." dedi. 


TEMEL ATILIYOR 


7 hastaneden oluşan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temelinin 12 Mart'ta atılacağını söyleyen Yıldırım, "İzmir sağlıkta ve sporda önemli bir yer haline gelecek. Seferihisar'da uluslararası kamp ve spor merkezi kuracağız. Spor kulüpleri gelip kamp yapacak. 206 bin engelli vatandaşımız var. İzmir'in kamu binaları, parkları engelli kardeşlerimizin erişeceği şekilde yapılmadı. 

Onları kentin günlük yaşamına entegre etmek öncelikli görevlerimizden biri olacak." 


Sabah Egeli 


Geri Dön