25 / 04 / 2024

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.



Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde  TOKİ  tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında yüzde 100’lük gönüllülüğü sağlamak için anlaşmaya varılamayan hak sahipleri ile yeniden buluştu. 

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre; 2 etap şeklinde bin 250 konutun inşa edilmesinin planlandığı ‘Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. etapta 650, 2. etapta ise 600 konut bulunacak. Eski yapıların yıkılarak yerine yenilerinin yapılacağı çalışma sistemi ile Yıldırım daha modern bir görünüme sahip olacak. Deprem riski olan bölgelerde sağlıksız ve güvensiz konutların yerine modern, güvenli ve sağlıklı konutların yer alacağı, yüzde 80’in üzerinde hak sahibinin destek verdiği projede gönüllülüğün yüzde 100’e çıkarılarak Türkiye’de ve Dünya’da bir ilkin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Diğer taraftan kamu kaynakları ile yerinde yapılacak dönüşüme Mart ayına kadar başlanacak. 

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İYİ NİYETLE ÇABALIYORUZ

Bölgede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde tüm hak sahiplerinin gönül rızasını almanın kendilerini daha mutlu edeceğinden bahseden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, bütün bölgeye model olacak, Bursa’ya örnek olacak bir proje oldu. Burada otoparklar ve yeşil alanlar oluşturduk, arkadaki dairelerin de yolu göreceği şekilde bir proje çalıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a projemizi sunduğumuz da kendisi de bu projeyi çok beğendi. Taşın altına elimizi koyuyorsak, risk alıyorsak, vatandaşımızın da bunu yapması gerekiyor. 30-40 yıllık daireyi getir, sıfır daireyi götür anlayışı ile bu iş yürümez. Böyle bir kültür doğru da değil. İyi niyetle çabalıyoruz. Orta yolu bularak herkesin iyi niyetli davranması lazım. Burada hemşehrilerimiz de iyi niyetini yüzde 80’in üzerinde anlaşmaya imza atarak göstermiş oldu. Bu anlamda tüm hak sahiplerimize teşekkür ediyorum. Yüzde 80 rakamı bizim bu projeyi uygulayabilmemiz için yeterli. Ama biz bu projeye sizlerin de gönül rızasını alarak başlamanın derdindeyiz” açıklamasında bulundu. 

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!


Geri Dön