20 / 04 / 2024

Bursa Yıldırım Metrosu için düğmeye basıldı!

Bursa Yıldırım Metrosu için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım metrosu için düğmeye bastı.




Bursa’yı raylı sistem hatlarıyla donatmaya devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım metro hattında başlayan çalışmaları denetledi. Delme tünelle yapılacak Yıldırım İlçesi’ne değer katacak 6.5 kilometrelik metroda sondaj çalışmaları başladı. 


Bursa’nın ulaşılabilir bir kalite kenti olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili olarak “Ulaşımla ilgili tüm kördüğümlerin çözülmesi, yol, köprü, kavşak inşaatlarının yanında özellikle kent içi ulaşım önemli. Metropolitan şehirlerin kent içi ulaşımının en önemli çözümü raylı sistemler… Raylı sistem imalatlarıyla birlikte, Bursa’yı boydan boya geçen BursaRay inşaatımız ve şu anda devam eden İstanbul Caddesi ile ilgili imalatlarımızla Bursa’da toplam 60 kilometre raylı sisteme ulaşılmış oluyor. Bundan sonra yapacağımız raylı sistem imalatları artık tamamen yerin altından olacak” diye konuştu.


Daha önce yerin üstünde düşünülen tüm bölgelerde çalışma zorluklarından, mevcut yolların yükü taşıyamayacağından ve otopark sıkıntılarından dolayı imalat sıkıntılarının var olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, “Artık tamamen tüm ilave hatlarımız yeraltından giden metro hatları olacak. Metro vagonlarımız, yerin yaklaşık 25 – 30 metre altından gidecekler. İlk etapta başlattığımız Yıldırım metro hattımız, yaklaşık 6 bin 200 metre ve bu hattın 6 istasyonu var. Tüm bu hatla ilgili proje çalışmalarını hızla başlattık” dedi. Başkan Altepe son olarak yaklaşık 1,2 milyar TL (1,2 katrilyon) olan projenin bir an önce ihalesini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön