28 / 03 / 2024

BUMİAD Batı atıksu arıtma tesisini inceledi!

BUMİAD Batı atıksu arıtma tesisini inceledi!

BUMİAD Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tesis içinde bulunan güneş enerji panellerini de inceleyen BUMİAD üyeleri, tesis hakkında bilgi aldı.



PROSES Sorumlusu ve İşletme Mühendisi Burhan Aytaç Yiğenoğlu. Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) üyelerine gezdirirken, tesis hakkında bilgiler verdi. Bursa'nın batı bölgelerinden gelen evsel atıkların hangi işlemlerden geçtiğini, Nilüfer Çayı'na ne şekilde aktarıldığını detaylı şekilde üyelerle paylaştı. 


DUYARLI DAVRANILMALI 


BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da kentsel atıksu arıtma prosedüründe renk ayrıştırma yapılamamasına dikkat çekerek, "Bu tesise yapılacak ayrı bir ilave dozaj sistemiyle akarsularımıza renksiz su deşarjı yapabiliriz. Suyun değerlerinin yanında görsel olarakta temiz olmasıyla sağlıklı su kaynaklarına ve temiz akarsulara sahip olabiliriz. Akarsularımıza bazı işletmelerin yaptığı kaçak atıksu deşarjlarının önüne geçmeliyiz. Buski'nin arıtma işlemi dışında çayın kirlenmesine sebep olanlara göz açtırıimamalıdır. Bununla ilgili de ihtisas sanayi bölgeleri oluşturmalıyız. Gördüğümüz kadarıyla atıksu arıtma tesisimiz başarılı bir şekilde çalışıyor. İnsanlarımızın da duyarlı bir şekilde davranmaları gerek." 


GÜNEŞ PANELLERİ ARTTIRILMALI 


Özaslan, "Yaklaşık iki aydır hizmet veren güneş enerji panelleri başarılı bir proje ama Bursa genelinde ve ülkemizde yaygınlaşmalı. Bu örnek ve teşvik edici yatırımı yapan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Bu konu ile ilgili BUMİAD olarak biz elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu


Bursa Hayat 


Geri Dön