28 / 03 / 2024

BUMİAD üyeleri Batı atıksu arıtma tesisini ziyaret etti!

BUMİAD üyeleri Batı atıksu arıtma tesisini ziyaret etti!

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD), Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek bilgi aldı ve tesisi inceledi.



Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMIAD), Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Proses Sorumlusu ve İşletme Mühendisi Burhan Aytaç Yiğenoğlu, Batı Atıksu Arıtma Tesisi hakkında BUMIAD üyelerine bilgiler verirken, Bursa'nın batı bölgelerinden gelen evsel atıksularının hangi işlemlerden geçtiğini, Nilüfer Çayı'na ne şekilde aktarıldığını detaylı şekilde üyelerle paylaştı. Tesisin evsel atıksuları tam anlamıyla temizleyecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Yiğenoğlu, "Tesisimiz tam kapasite ile çalışırsa 87 bin 500 metreküp atıksuyu arıtabiliyor. Biz debinin düşük olduğu aylarda bu kapasitenin yarısı kadar suyu arıtıyoruz. Önemli olan konu bizim atıksu giriş kaynaklarımıza yapılan, ayrıştıramadığımız maddelerin deşarj edilmesi. Bunun yanında akarsularımıza kaçak şekilde yapılan atıksu deşarjları büyük tehlike saçıyor. Bizim atıksu arıtmamızdan daha da önemli olan konu, kaçak şekilde doğaya atıksu bırakan işletmelerdir. Asıl dikkat çekilmesi gereken konu kaçak deşarjlardır" dedi. 


İNSANLAR DA DUYARLI OLMALI 


BUMİAD Başkanı İlker Özaslan kentsel atıksu arıtma prosedüründe renk ayrıştırma yapılamamasına dikkat çekerek, "Bu tesise yapılacak ayrı bir ilave dozaj sistemiyle akarsularımıza renksiz su deşarjı yapabiliriz. Suyun değerlerinin yanında görsel olarak da temiz olmasıyla sağlıklı su kaynaklarına ve temiz akarsulara sahip olabiliriz. Akarsulanmıza bazı işletmelerin yaptığı kaçak atıksu deşarjlarının önüne geçmeliyiz. Buski'nin arıtma işlemi dışında çayın kirlenmesine sebep olanlara göz açtırılmamalıdır. Bununla ilgili de ihtisas sanayi bölgeleri oluşturmalıyız. Gördüğümüz kadarıyla atıksu arıtma tesisimiz başarılı bir şekilde çalışıyor. İnsanlarımızın da duyarlı bir şekilde davranmaları gerek" sözleriyle temiz çevre için yapılabilecekleri anlattı. 


Olay bursa 


Geri Dön