20 / 04 / 2024

Burak Babüroğlu: İnşaat lokomotif sektör!

Burak Babüroğlu: İnşaat lokomotif sektör!

Genç MÜSİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Üyeleri inşaat sektör kurulları toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıya konuşmacı olarak Edacan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener katıldı..



Genç MÜSİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Üyeleri inşaat sektör kurulları toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıya konuşmacı olarak Edacan Group Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MÜSİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Ener katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını Genç MÜSİAD Gaziantep Başkanı Burak Babüroğlu yaptı. Babüroğlu konuşmasında, "Yönetim kurulu olarak bu yola çıkarken bu sancağı, devralırken birçok hedef önümüze koyduk ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Bugüne geldiğimizde ise başlıca hedeflerimizden bir tanesi olan Sektör Kurulları toplantısının ilkini sizlerin katılımlarıyla “İnşaat Sektör Kurulları” olarak gerçekleştiriyoruz.


İnşaat sektörü oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla ülke ekonomileri için ayrı bir öneme sahiptir. İnşaat sektörüne sadece, çevrenin inşa edilmesi olarak bakmamak lazım, günümüzde ulusal ve uluslar arası alanlarda büyük bir potansiyel güce sahip olan inşaat sektörü, 200’den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliği ile “Lokomotif Sektör” ve büyük istihdam sağlaması sebebiyle de “Sünger Sektör” olarak adlandırılmıştır.


Böylesine önemli bir sektörü ele almışken, şehrimizin önde gelen isimlerinden Edacan Group Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MÜSİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Selim Ener’i ağırlamaktan büyük şeref duyuyoruz. Kendisinin bilgi ve birikimlerinden tecrübelerinden feyz alacağımızı düşünüyorum. Kendisiyle hem yaşamış olduğu tecrübeleri hakkında hem de İnşaat Sektörü Hakkında güzel bir toplantı geçireceğimize inanıyorum” dedi.


Edacan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener ise, "İnşaat sektörünün konuşulduğu bir yerde teveccüh gösterip bizi çağırdığınız için hepinize gönülden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bizim inşaat işine girmemiz tamamen Allah’ın takdiri, tesadüfler sonucu oldu. asıl mesleğimiz mali müşavirlikti fakat çalıştıktan sonra, yaptığınız işi sevdikten sonra başaramayacağınız hiçbir şey yok. Yeter ki yaptığınız işi sevin, yaptığınız işin en iyisini yapmaya gayret gösterin. Muhasebecilik yaparken de 1991 yılında bir bilgisayar aldık. O zamanlar sıfır model araba 20 bin liraydı, biz 21 bin liraya renkli bir bilgisayar aldık. Muhasebeci arkadaşlar renkli bilgisayar almışız diye gelip görmek istiyorlardı. Hayırlı olsuna geliyorlardı. Öyle bir dönemdi. Yenilikçi olduktan sonra, kendi kendinizi geliştirdikten sonra kimsenin başaramayacağı iş yok. Muhasebecilik yaparken de, inşaat işi yaparken de en çok dikkat ettiğimiz şeyin başlında sabah erken işe gitmek vardı. her zaman sabah erken işe giderdik. İnsanlar uyurken siz sabah hesabınızı, kitabınızı yapardınız” diyerek sektöre nasıl girdikleri hakkında bilgi verdi.


Güncel Gazete


Geri Dön