28 / 03 / 2024

Burdur Gölhisar'da kaçak yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Burdur Gölhisar'da kaçak yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Burdur'un Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına havadan fotoğraf çekebilen ve 'drone' adı verilen insansız hava aracı satın aldı.



Burdur'un Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına havadan fotoğraf çekebilen ve 'drone' adı verilen insansız hava aracı satın aldı. Böylelikle belediyenin imar birimi sorumluları, olası kaçak yapılaşmaları oturdukları yerden tespit edebilecek. Başkan Canural, "Kaçak yapıların önüne geçmeyi hedefliyoruz. İlçe tanıtımı için de helikopter kamerayı kullanmayı planlıyoruz" dedi. 



Sabah Akdeniz



Haber Burdur Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gölhisar Belediyesi, kaçak inşaat yapanlara karşı mücadelede ve ilçenin tanıtımında kullanılmak üzere helikopter kamera alımı yaptı. Helikopter kameralar ilçe sınırları içinde kaçak yapı, inşaat denetim ve kontrolleri için kullanılacak. İnşaat denetim ve kontrollerinde helikopter kamera kullanılması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural, proje kapsamında aracı kullanacak olan Bilgi İşlem Personeli Burak Üzümcü ve Basın Yayın Sorumlusu İbrahim Erbay'ın gerekli eğitimleri aldığını söyledi. Başkan Canural, "Gölhisar'da inşaat ve emlak faaliyetleri yoğun olarak sürüyor. İnşaatların denetimi ve kaçak inşaat yapımının engellenmesi için Fen işleri ve zabıta birimimiz yoğun şekilde çalışıyor. Ancak belediyemiz geniş bir alana hitap ediyor. Bu yüzden ekiplerimizin inşaat denetimi ve kaçak inşaatlar ile mücadele çalışmalarını desteklemek için helikopter kameraları kullanacağız. Belirli aralıklarla ilçeyi havadan tarayıp özellikle kaçak yapıların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca ilçe tanıtımı için de helikopter kamerayı kullanmayı planlıyoruz" dedi. 


Burdur Gazetesi


Geri Dön