25 / 04 / 2024

Burdur'da buzdolabı kapılarından ev yaptılar!

Burdur'da buzdolabı kapılarından ev yaptılar!

Burdur’un Tefenni ilçesinde yaşayan Ömer Okunakol, buzdolabı kapılarından arazisine kulübe yaptı...



Burdur’un Tefenni ilçesinde yaşayan Ömer Okunakol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan, içerisinde çeşitli ağaçların yer aldığı bahçesine bakım yapmak için sık sık gitmek zorunda kaldığını söyledi.  Bu nedenle emekli olduktan sonra bahçesine bir kulübe yapmaya karar verdiğini anlatan Okunakol, "Bahçeme, buzdolabı kapılarını kullanarak yaz kış kalabileceğim bir kulübe yaptım. Buzdolabı kapılarında bulunan ısı yalıtımı sayesinde ısınma ve serinleme sorununu hallettim" dedi. 


Buzdolabına konulan yiyeceklerin, dışarıdaki sıcak veya soğuktan etkilenmemesinden esinlenerek böyle bir proje geliştirdiğini belirten Okunakol, bahçesinin yüksek bir alanda olması sebebiyle özellikle soğuktan etkilendiğini, bundan korunmak için buzdolabı kapılarının yalıtımdan faydalandığını anlattı. 


Yaşlanınca dinlenmek ve doğayla iç içe yaşamak için bahçesine yaptığı kulübeyi 20 yıl önce tasarladığını ifade eden Okunakol, "Kendi kendime, (Manzaralı bir bina yapayım) dedim. Tuğladan yapmak istemedim. Unutulmayacak nitelikte, pratik yapılabilen, aynı zamanda kışın sıcak, yazın serin tutan buzdolabı kapılarından 2 odalı küçük bir ev yaptım" diye konuştu.


Okunakol, evinde bulunan 2 buzdolabı ile hurdacılardan tanesini 10 liraya aldığı 65 adet buzdolabını kullanarak kulübesini  tamamladığını vurguladı. Buzdolabı kapılarının 4-5 saatte monte edilerek kulübenin hazır hale getirilebileceğini dile getiren Okunakol, şöyle konuştu:


"Hurda halindeki buzdolaplarını değerlendirmek ve ısı yalıtımı sayesinde ısı kayıplarını önlemek istedik. Yani kışın kulübemdeki sıcak havayı muhafaza ederken, dışarıdaki soğuk havayı da içeriye geçirmiyor. Yazın ise bunun tam tersi olması sayesinde rahat ediyorum. Hayat burada hep güzel"


Okunakol,  elinde yeterli malzeme olması durumunda bir kulübeyi 4 saat içerisinde yapabileceğini, çatısı ve diğer işlemleriyle 10 günde hazır hale getirilebileceğini bildirdi.


AA


Geri Dön