19 / 04 / 2024

Burdur'da kentsel dönüşüm başlayacak!

Burdur'da kentsel dönüşüm başlayacak!

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik, Bozkurt Mahallesi’ne TOKİ konutlarının yapılacağını, Necatibey Mahallesi’nde ise kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi.



AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdurlulara bayram müjdesi verdi. Özçelik, Bozkurt Mahallesi'ne  TOKİ  Konutlarının yapılacağını, Necatibey Mahallesi'nde ise kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağını açıkladı. Özçelik, "TOKİ'nin gönderdiği protokol, belediye tarafından imzalandı ve kararları alındı. Şu anda müşavir firmaya ihaleye çıkılacak. İhaleye çıkılır çıkılmaz müşavir firma Burdur'a gelip ofisini açacak. Bu arada boş olan arazi ile de inşaat ihalesine çıkılacak. Deprem evlerinde oturanlar ben oraya geçmek istiyorum derse o kişiyi oraya alacağız. Kiraya çıkmak isteyenler kiraya gönderilecek. Dolayısı ile devrem evlerinin tamamı konut kapsamına girecek" dedi. Milletvekili Özçelik, Bozkurt Mahallesi'ndeki boş alana yapılacak TOKİ Konutlarının 10 bin 77 hektarlık alanı kapsayan proje ihalesinin 21 Eylül'de yapılacağını belirtti.


Diğer mahalleler bu projeye imrenecek

Burdur'daki kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi veren Milletvekili Özçelik, kentsel dönüşüm çalışmalarının Manastır diye bilinen Necatibey Mahallesi'nden başlayacağını vurguladı. Özçelik, "Belediye Meclisi kentsel dönüşüm için TOKİ'ye yetki verdi. Manastır Mahallesi'nin daha çabuk kentsel dönüşüm olmasını istiyorum. TOKİ ile de öyle görüşüyorum. Çünkü oradaki o yapıyı gördükten sonra eminin karşı taraftaki Karasenir, Sinan ve Tepe Mahalleri özenecek, imrenecek. Onun için Necatibey Mahallesini bir an önce kentsel dönüşüm yapmamız lazım" diye konuştu.



Sabah



Geri Dön