25 / 04 / 2024

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 



Bursa'nın Osmangazi ilçesi Akpınar mahallesinde hayata geçirilmesi hedeflenen 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm projesi için çalışmalar yakın zamanda başlıyor. Bursadabugün'den Sema Üstüntaş'ın haberine göre; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar ile ilgili sevindiren gelişmeyi açıkladı. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yapan  Başkan Aktaş, "1050 konutlarla ilgili mutlu son çok yakın. Sayın Bakanımız 5 Mayıs'ta Bursa'da olacak. Kendisi gerekli açıklamaları yapacaktır diye düşünüyorum. İnşallah orada ofisimizi oluşturup, anlaşmalara başlayacağız. Ben onların mutlu olacağı ortamı oluşturacağımızı ifade etmek istiyorum. Yan taraftaki gibi zemin + 15 olmayacak. Bu konuda rahat olsunlar" dedi. 

Bursa 1050 Konutları nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Doğanbey  TOKİ  konutları için de açıklama yapan Aktaş, şunları söyledi: 

"Doğanbey TOKİ'ler için kentsel dönüşüm yok" ifadelerini kullanan Başkan Aktaş, "Orada Millet Bahçesi yapıyoruz. İller Bankası'nı yıktık. Oradaki insanları da huzursuz etmenin manası yok. Daha önce iyi niyetli söylediğim bazı şeyler çarpıtıldı. Önceliğimiz şu an orası değil, başka önceliklerimiz var" 

Bursa'da 20 bin bina riskli!


Geri Dön