26 / 04 / 2024

Bursa Alanyurt'ta kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Alanyurt'ta kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından kaçak yapılarla mücadelelere devam ediliyor. Alanyurt bölgesinde ve organize sanayi bölgesinde yıkım çalışmaları tamamlandı.



Bursa İnegöl Belediyesi, kaçak yapılarla mücadele etmek amacıyla gösterdiği kararlı duruşundan vazgeçmiyor. Yıldırım Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kapsamda Alanyurt bölgesinde ve organize sanayi bölgesinde yıkım çalışmalarına başlandı.  Sinanbey Mahallesinde de kamulaştırılan bir evin yıkılması planlanıyor. Daha sağlıklı, estetik ve modern bir şehir oluşturmak için çalışmalarına devam edilen İnegöl Belediyesi, kaçak yapıyla mücadeleden vazgeçiyor. Bu kapsamda kanun dışında kalan yapılarla ilgili incelemelerde bulunan ve denetimleri sıklaştıran İnegöl Belediyesi, uygunsuz yapılarla ilgili yıkım çalışmalar sürüyor.

ALANYURT VE OSB’DE YIKIMLAR YAPILDI 

Alanyurt bölgesinde gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız olarak yapıldığı tespit edilen yapının yer sahibine kaçak yapının yıkılmasıyla ilgili tebliğler verildi. Yer sahibinin verilen süre içinde yıkılmaması üzerine, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak yapının yıkımı tamamlandı. Zabıta Müdürlüğü ve emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmalarınının maliyetinin de yapı sahibinden tahsil edileceği açıklandı. Diğer yandan, Süleymaniye Mahallesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir kantarın da yer sahibine ait mülkiyetin sınırlarının dışında olduğu kaydedildi. Kaçak yapının yıkılması amacıyla yapı sahibine süre verilirken, verilen süre içerisinde yıkılmaması amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü iş makineleri ve ekipleri tarafından zabıta ekipleri ve Polis eşliğinde kantarın yıkımı gerçekleşti. 

KAMULAŞTIRMASI YAPILAN BİNA YIKILDI 

İnegöl Belediyesi tarafından Sinanbey mahallesinde kamulaştırılacak bir binanın da yıkım çalışması Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Yıkımı gerçekleşen alan iş makineleriyle temizlendi.


Geri Dön