26 / 04 / 2024

Bursa Altınova'daki 2 katlı bina yıkıldı!

Bursa Altınova'daki 2 katlı bina yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Osmangazi Belediyesi, şehre nefes aldıracak park, meydan ve yeşil alan kazandırmak için kamulaştırılan 2 katlı bina, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 



Çarpık ve plansız yapılaşmanın yol açtığı sorunları ortadan kaldırmak, Osmangazi’yi daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarına devam eden  Osmangazi Belediyesi, bu projeler için ihtiyacı olan alanları kamulaştırmalarla elde etmeyi sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Altınova Mahallesi Garipler Camii çevresine nefes aldıracak yeşil  alan projesi için vatandaşlarla anlaşarak yapılan kamulaştırmalarla satın alınan binalar, belediye ekiplerince yıkılıyor. Daha önce cami bitişiğindeki bir binayı yıkan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kamulaştırma işlemleri tamamlanan ikinci binayı da yıktı. Toplamda 4 binanın yıkılmasıyla Garipler Camii çevresinde yaklaşık 500 metrekarelik bir alan elde ediliyor.

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için ciddi yoğun kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Mahallelerimizi rahatlatan çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Yapılaşmanın yoğun olduğu ilçemizde, birçok mahallemizde kamulaştırmalar sonucu elde ettiğimiz alanlara park, meydan ve yollar yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Geri Dön