26 / 04 / 2024

Bursa-Ankara YHT projesi TBMM gündeminde!

Bursa-Ankara YHT projesi TBMM gündeminde!

Bursa-Ankara yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Bursa-Ankara yüksek hızlı tren projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayışoğlu, ''Bakanlığınıza bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü 1 Ağustos 2019 tarihinde yatırım programı üzerinde beşinci kez revize yapmış ve 1 Ağustos’a kadar hızlı tren olarak programda yer alan Bandırma - Bursa - Yenişehir -Osmaneli yüksek hızlı tren projesinin adı “Yüksek Standartlı Demiryolu” olarak değiştirilmiştir. Böylelikle söz konusu proje hem yolcu hem de yük taşımacılığına uygun konvansiyonel hat sınıfına geçirilmiştir'' şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu'nun soruları:
1. 2012’de temeli atılan Bursa -  Ankara  Yüksek Hızlı Tren Projesinde de, hem yolcu hem de yük taşımacılığına uygun “Yüksek Standartlı Demiryoluna” dönüştürülmesine yönelik bir revize söz konusu mudur?

2. Bursa - Ankara hızlı tren projesinin yolcu - yük treni hatlarının birlikte çalıştığı ikinci kategori olan konvansiyonel hat kapsamına alınmasına yönelik bakanlığınızda bir çalışma yapılmakta mıdır?

3. Projede bir değişiklik olmadığı takdirde halen devam eden Bursa - Ankara Yüksek Hızlı Tren projesinde yolcu taşıyacak trenler konvansiyonel mi, hızlı mı yoksa yüksek hızlı tren mi olacaktır?

4. Bakanlığınızca 2023’te tamamlanması hedeflenen Bursa - Ankara yüksek hızlı tren projesinin iptal edilen ihalesi ne zaman yapılacaktır?

5. Yüksek hızlı tren projesi çalışmaları kapsamında bugüne kadar kaç TL harcanmıştır? Güzergâh ve zemin sorunları nedeniyle oluşan ve öngörülmeyen maddi kayıp ne kadardır?
 


Geri Dön