25 / 04 / 2024

Bursa-Ankara YHT Projesi meclis gündeminde!

Bursa-Ankara YHT Projesi meclis gündeminde!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, temeli 2012'de atılan Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesinin tamamlanma tarihini meclis gündemine taşıdı..



Bursa-Ankara YHT Projesi meclis gündeminde!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. Tatlıoğlu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın yanıtlandırmasını istedi.

İsmail Tatlıoğlu önergesinde "Bursa -  Ankara  arası Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin temeli 2012'de atılmış ve bitim tarihi olarak da 2016 yılı ilan edilmişti. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre bu projenin 2016 yılından itibaren faaliyete başlayacağı ve Bursa - İstanbul - Ankara arasında ulaşımın hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği hedeflenmişti." dedi.

Fakat 2018 yılı bitimine yaklaştığımız şu günlerde anlaşılıyor ki projenin 2019, hatta 2020 yılında bile bitirilemeyeceği gün yüzüne çıkmakta olduğunu dile getiren İsmail Tatlıoğlu, 6 soru sordu.

İsmail Tatlıoğlu'nun soruları

1. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN bir toplantıda; "Elzem olmadıkça yeni yatırım yapmayacağız, belli aşamaya gelenleri bitireceğiz" kelimelerini kullanmıştır.

Bursa hızlı tren projesi de bitirilmeyecek yatırımlar arasında mı yer almaktadır? Bu yeni bir proje olmadığına göre bakanlığınızın projeksiyonu nedir?

2. Projenin bitirilememesinin gerekçeleri nelerdir? Yüklenici firma(lar)dan mı kaynaklanmaktadır, bürokratik sebeplerden dolayı mı bitirilememiştir? Yoksa siyasi bir tercih midir?

3. Bursa-Yenişehir Hızlı Tren Hattı projesi ihale edilirken sözleşmede döviz kurundaki artışlar ile ilgili herhangi bir madde yer almakta mıdır?

4. Hızlı tren projesinin Yenişehir-Bilecik etabı ihalesi ertelenmiş midir yoksa iptal mi edilmiştir? Edildiyse ihale iptalinin gerekçeleri nelerdir?

5. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef olarak koyduğu 2019'da test sürüşü belirlenen tarihte gerçekleştirilebilecek midir?

6. Bursa'da ulaşımın iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik olarak önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirmeyi planladığınız projeleriniz nelerdir?

 


Geri Dön