28 / 03 / 2024

Bursa büyük bir projeyle kentsel dönüşüme girmeli!

Bursa büyük bir projeyle kentsel dönüşüme girmeli!

Akademik Odalar Birliği'nde yapılan genel kurula yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Bursa için en önemli şeyin kentsel dönüşüm olduğunu belirtildi.



Akademik Odalar Birliği'nde yapılan genel kurula yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Demokrat Harita Mühendisleri Gurubu Adına Başkan Adayı olan ve karşısına hiçbir adayın çıkmadığı seçimlerde Ali Faruk Çolak, HKMO Bursa Şubesi'nin 13. Dönem Başkanı oldu. Genel kurul üyelerine teşekkür eden Çolak, "2 yıllık görev süremiz boyunca doğrunun ve adaletin ışığında çalıştık ve gelecek dönemde de aynı azim ve istek ile çalışmaya devam edeceğiz. Bize bu teveccühü gösteren, bize inanan ve güvenen tüm genel kurul üyelerine teşekkür ederim" dedi. 



Daha aktif bir oda istiyorum... 


Genel Kurul'da konuşan HKMO Bursa Şubesi Eski Başkanı ve AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı Celil Çolak da Başkan Ali Faruk Çolak'a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Başkan Celil Çolak, "Yeni yönetimin daha aktif, daha etkin bir oda olmasını istiyorum. Gerek şehrimizde gerekse de ülkemizde çok etkin konumda olan, bilgi alınabilecek bilgi verilebilecek Harita Kadastro Mühendisleri var" dedi. 



GENİŞ KATILIMLI KONGRE 


BAOB'ta gerçekleşen genel kurula Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, TMMOB HKMO Genel Merkez Sekreteri Levent Özmüş, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı ve İKK Sekreteri Remzi Çınar, Mimarlar Odası Başkanı Can Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Başkam Necla Yörüklü, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Lale Yıldız, Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkam Veli Koç başta olmak üzere diğer akademik odaların temsilcileri ve üyeleri katıldı. 



KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMELİYİZ 


HKMO Bursa Şubesi için en önemli 2 konunun Coğrafi Bilgi Sistemi ve kentsel dönüşüm olduğunu belirten ve kentsel dönüşümün parsel bazında yapılmasının da yanlış olduğunu söyleyen Ali Faruk Çolak, "Merkezinde mülkiyet sorunu olan kentsel dönüşümler buradaki akademik odalar ile birlikte, bürokrasi ve halkla birlikte yürümelidir. Kentsel dönüşüm parsel parsel olmaz. Koca şehri geniş bir planla, hem ulaşımıyla hem altyapısıyla hem siyasi hem de ekonomik anlamda büyük bir proje ile kentsel dönüşüme girmeliyiz ki yarın öbür gün sıkıntı yaşamayalım. Bu konuda 13. Dönem de daha çok sesimizi duyurmak istiyoruz" diye konuştu. 



Sercan ÖZTÜRK/A Gazete


Geri Dön