17 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi et ürünleri tesisi kuracak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi et ürünleri tesisi kuracak!

Bursa Büyükşehir, yaklaşık 120 milyon TL’lik bir kaynağı kırsal bölgelere ayıracak. Bursa Belediyesi dağ yörelerinden göçü durdurmak için sütten sonra et ürünleri tesisi de kuracak




Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Yasası resmen devreye giriyor. Yeni yasayla, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçe sayısı da 7’den 17’ye çıkacak. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Kestel ve Gürsu merkez ilçelerinin dışında kalan İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhangazi, İznik, Yenişehir ile dağ yöresindeki Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri büyükşehir sınırlarına dahil edilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına katılan kırsal bölgelere bu yıl 120 milyon lira civarında yatırım yapmayı, sütten sonra et üzerine de tesisler kurarak köyden kente göçe dur demeyi hedefliyor.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yasa gereği yatırım bütçesinin yüzde 10’unu kırsala ayıracaklarını, bunun da 2013 yılında bölgeye yapılan yatırımın 4-5 katı olan yaklaşık 120 milyon TL’ye denk geldiğini söyledi. Dağ yörelerinde süt ürünleri tesisi ile ilk bacayı tüttürenin BESAŞ olduğunu ve şimdi de et ürünleri tesisiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Altepe, “Özellikle dağ bölgesinde kalkınmayı sağlayıp, göçü durdurmayı hedefl iyoruz. Yasa gündemde yokken bile 4 dağ ilçesinde de önemli yatırımlar yaptık. Dağ ilçelerinde kırsal kalkınmanın yanında yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik projeleri de devreye alacağız. Kapalı yüzme havuzu yapacağız. Birçok ilde bile bulunmayan bu tesisler tüm ilçelerimizde olacak” dedi.


‘İznik’in başına devlet kuşu konacak’


Altepe, büyükşehir sınırlarının ‘bütünşehir’ olmasıyla birlikte, İznik’in başına devlet kuşu konacağını vurguladı. Altepe, “Öncelikle Bursa’dan bile uzun olan 4 bin 700 metrelik İznik surlarını, bünyesindeki İstanbul Kapı, Lefk e Kapı, Yenişehir Kapı, Göl Kapı ve 238 burcuyla birlikte rekonstrüksiyona tabi tutacağız” diye konuştu. İlçenin sahiliyle, tarım ve hayvancılığıyla ilgileneceklerini dile getiren Altepe, şunları kaydetti: “Bölgeye bir laboratuvar kuracağız. Burada zeytinyağıyla normal yağı karıştırıp zeytinyağı diye piyasaya sürenlere, ilçenin zeytinyağı konusundaki namına zarar verenlere karşı tedbir alacağız. Yağ karıştıranları ayırıp bu işi düzgün yapanları destekleyeceğiz.” İnegöl Belediyesi’nin gücüne Büyükşehir Belediyesi’nin gücünün de ekleneceğine işaret eden Altepe, “Eğer İnegöl, mobilyada dünya markası olacaksa bu Büyükşehir’le olacak. Oylat’ın turizme kazandırılması, tarım ve hayvancılığı gelişmesi, ticaretin artması başta olmak üzere her alanda Büyükşehir’in gücü İnegöl’e de en iyi şekilde yansıyacak” ifadesini kullandı. Yenişehir’de de önemli yatırımlara imza atacaklarına işaret eden Altepe, ilçedeki havaalanından Türkiye’ye ve diğer ülkelere uçuşlar gerçekleştirileceğini söyledi.


Uludağ’a kongre merkezi yapılacak


Uludağ’ın 400 kilometre uzaktan yönetilemeyeceğini ifade eden Recep Altepe, “Uludağ bizim için bir muhtarlık. Büyükşehir’in bin 176 muhtarlığı var, birisi de burası. Uludağ’a kongre merkezi, otopark, günübirlik tesis, spor sahaları yapılacak” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön