20 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi stadyumu hızlandırmak için düğmeye bastı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi stadyumu hızlandırmak için düğmeye bastı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni stadyumun; stat, tribün ve kapı isimlerinin yıllık ya da birkaç yıllık satışı ile 1. ve 2. bodrum katlarda bulunan ticari alanların kiraya verilmesi konusunda meclis kararı aldı...



Türkiye´de ilk kez belediye imkanlarıyla yapılan stadyum için 100 milyon TL´lik ek kaynağa ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Sadece kapı isimlerinin satışından 20 milyon TL gibi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz" dedi.


Büyükşehir Stadyumu´nun 1. ve 2. bodrum katlarında bulunan ticari alanların kiraya verilmesi konusu, Büyükşehir Belediyesi´nin Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Kararın hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kararın stadyumun stat, tribün ve kapı isimlerinin satışıyla 1. ve 2. bodrum katlarında bulunan ticari alanların kiraya verilmesini içerdiğini söyledi. Yeni stadyumun tamamlanması için 100 milyon TL´lik ek kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Altepe, "Bu uygulamayla birlikte kasamızdan para çıkmadan mevcut inşaat durumunu daha da ileriye taşımak istiyoruz. Esas hedefimiz bu. Sadece iç kapılara verilen isimlerden, ortalama 20 milyon TL gibi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz. Bu da günümüz şartlarında oldukça iyi bir rakam" dedi.


Kapı isimlerinin satışından alınacak miktarın belli olmadığını, kiralama süresinin ise 1 yıl ya da 5 yıl olabileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Yarından itibaren öncelikle kapıların satışı için düğmeye basacağız. Şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kapılar kimsenin mülküne geçmiyor, sadece belli bir süre için kişi isimleri asılıyor. Birim fiyatı 200 bin TL´den 300-400 bin TL´lere kadar uzanan bir değer düşünüyoruz. Bu şekilde 90 küsur kadar kapının satışını planlıyoruz" diye konuştu. Bir stadyumun asıl gelirlerinin stat, tribün ve kapı isimlerinden sağlandığını vurgulayan Başkan Altepe, "Hemen yarın protokol yapabileceğimiz insanlar var. 4 kişiyle görüştüm, 4´ü de kabul etti. Bu kararla birlikte inşallah satış işlemlerini başlatmış olacağız" dedi. 

Stadyumu Bursa ve Bursaspor için inşa ettiklerini, stadyum tamamlandığında tüm gelirlerin Bursaspor için kullanılacağını açıklayan Başkan Altepe, satışa çıkartılacak ya da kiraya verilecek mekanların piyasa değerleri üzerinden işleme tabi tutulacağını, değerine ulaşmayan mülklerin satış ya da kiralama işlemlerinin gerçekleştirilmeyeceğini ifade etti.


BUSKİ faaliyetlerine meclis onayı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanlığında yapılan BUSKİ Genel Kurulu’nda da BUSKİ’nin 2012 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcıları, BUSKİ Yönetim Kurulu Üyeleri ile Daire Başkanları’nın da hazır bulunduğu Genel Kurul’da, BUSKİ’nin 2012 Yılı Faaliyet Raporu meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. BUSKİ’nin 2012’de öngörülen 332.7 milyon TL’lik gider bütçesinin yüzde 100, 336 milyon TL’lik gelir bütçesinin ise yüzde 108 oranında artışla 361.5 milyon TL olarak gerçekleştiği belirtildi. Mevcut 4.466 kilometrelik içme suyu şebeke hattının 2012 yılında eklenen 434.7 kilometreyle 4.900 kilometreye, yine 44.4 kilometrelik isale hattının toplamda 353.1 kilometreye çıkarıldığı ifade edildi. Sunumda ayrıca, 3.149 kilometreden oluşan kanalizasyon ve yağmur suyu hattının 215.3 kilometrelik ilaveyle 3.364 kilometreye ulaştığı bilgisi verildi.

BUSKİ’nin Bursa’nın hizmet üreten en önde gelen kurumlarının başında geldiğine işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’nın marka değerini yükseltici çalışmalara imza atıyoruz. BUSKİ’nin sergilediği çalışma performansı, bu hedefimize ulaşmada büyük katkı sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmalarıyla, altyapı ve çevre sorunlarından arınmış ‘sağlıklı kent Bursa’ yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ben bu noktada, sergilediği çalışmalar nedeniyle huzurlarınızda BUSKİ’ye bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön