26 / 04 / 2024

Bursa Çakırlı TOKİ Konutları tanıtıldı!

Bursa Çakırlı TOKİ Konutları tanıtıldı!

Bursa Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Çakırlı'ya TOKİ müjdesini ve projenin detaylarını anlattı. TOKİ tarafından inşa edilecek 128 konut ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.



Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve Belediye Başkan yardımcıları ile Çakırlı Mahallesi´ni ziyaret eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Çakırlı´daki bir kahvehanede vatandaşlara hitap etti. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan TOKİ´nin Çakırlı´ya yapılacak olan konutların onayını verdiğini belirterek, Çakırlı mahallemize 128 adet konut inşa edilecek. Bu konutlara müracaatlar 26 Ocak Perşembe günü itibarı ile başlamış bulunuyor dedi. Çağlayan Çakırlı´nın kabuğunu kırması ve Çakırlı´yı daha güzel geleceğe taşımak için uğraş verdiklerini belirterek, bu konuda  TOKİ  konutları bunun ilk adımı olacak. Bunun yanı sıra aynı bölgede planlanan Termal Turizm tesisi ile de Çakırlı´lı gençlerimize yeni istihdam alanları yaratılmasını, Çakırlı´nın da bir cazibe merkezi olmasını planlıyoruz diye konuştu.


KONUT MÜRACAATLARINDA ÇAKIRLI NÜFUSUNA KAYITLI OLMA ŞARTI ARANACAK


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, TOKİ konutlarının 128 adet ve 123 m2´lik birer konut olarak planlandığını belirterek, projelerimiz hazırlandı. Projenin ihale süreci başladı. İhalenin ardından konut inşaatlarımız başlatılacak dedi. Çağlayan, konutlar için 26 Ocak Perşembe gününden itibaren müracaatların başlatıldığını da belirterek, müracaatlar ilk aranacak şart Çakırlılı olmak. Yani Çakırlı nüfusuna kayıtlı insanlarımız bu konutlardan alabilecekler. 128 adet konuta yeteri kadar müracaat olmaması halinde Orhangazi Nüfusuna kayıtlı olma şartı aranacak. Bizim önceliğimiz Çakırlılı hemşehrilerimiz dedi. Konutların Çakırlı´daki yaşantıya uygun inşa edileceğini de belirten Çağlayan, zemin+3 kat olarak planlanıyor dedi.


MEVCUT ARAZİNİN YÜZDE 23´LÜK KISMINA İNŞA EDİLECEK


Başkan Neşet Çağlayan, TOKİ konutlarının yapılacağı alanda binalar araziyi boğmayacak. Konutlar sadece arazinin yüzde 23´lük kısmına inşa edilmiş olacak. Bununla birlikte konut projesi için sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar da bol miktarda olacak dedi. Başkan Çağlayan müracaatlar için 2 aylık bir süre konulduğunu da belirterek, 26 Ocak tarihinde başlayacak olan müracaatlar, 26 mart tarihine kadar sürecek.


FARKLI ÖDEME ŞARTLARI OLACAK


Belediye Başkanı Çağlayan, konutların ortalama fiyatının 183 500 bin TL olacağını belirterek, ihaleden sonra net fiyat ortaya çıkacak. İhaleye göre bu rakam daha da aşağı düşebilir. Bu bedelin 3 farklı ödeme şekli olacak. Bu miktarın 6 bin TL´si müracaat esnasında ödenecek. Birincisi 10 yıl vadeli olacak. İkinci seçenek 13 yıl vadeli olacak. Üçüncü seçenek ise 15 yıl vadeli olacak. İsteyen herhangi bir ödeme seçeneğini kullanabilecek dedi. Talebin fazla olması halinde yeni konut projesini de hayata geçirebileceklerini de beliren Çağlayan, bu daireler Çakırlı için büyük kazanım olacak. Bölge gün geçtikçe değer kazanıyor. Dolayısıyla burada çocuklarınızın ihtiyacını karşılamak yada geleceğe dönük düşündüğünüzde kazanımlar artacaktır dedi.


TERMAL TURİZM TESİSİ BU BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRACAK


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan TOKİ konutlarına yakın bölgede ise Turizm alanı çalışması olacağını da belirterek, turizm alanı ile ilgili yoğun bir talep var. Bu proje hem bögleye değer katması, hem de bu bölgedeki arazilerin daha da değerlenmesi açısından son derece önemli. Bu konuda ince eleyip sık dokunuyor. Amacımız burada bir arazi rantı sağlamak değil, bu bölgeye beş yıldızlı bir tesis kurulsun ve bu bölgeyi daha ileri bir noktaya taşısın istiyoruz dedi.


KAYA; KONUT PROJESİ İÇİN BAŞKANIMIZIN OLAĞANÜSTÜ ÇABASI OLDU


Programda daha sonra söz alan Ak Parti Orhangazi İlçe başkanı Mustafa Kaya, TOKİ projesinin Çakırlı´ya kazandırılması için başkan Neşet Çağlayan´ın büyük uğraşları olduğunu belirterek, bu noktada kendisine teşekkür ediyoruz dedi. Çakırlı´daki tanıtım toplantısında daha sonra Başkan Çağlayan vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.



Bursa Hakimiyet


Geri Dön