20 / 04 / 2024

Bursa Davutdede Camii’nin çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Bursa Davutdede Camii’nin çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Davutdede Camii’nin çevresinde yapılan düzenlenme çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge, Yıldırım’a yakışır ferah bir alana kavuştu. Recep Altepe, Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması için tüm yaşam alanlarının yeniden tasarlandığını söyledi




Bursa’yı geleceğe taşırken, kentin tüm semtlerine kaliteli yaşam alanları da kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan ve etrafı işyerleri ile çevrili olan Davutdede Camii’nin çevre düzenlemesini de tamamladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması için tüm yaşam alanlarının yeniden tasarlandığını anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak ana arterlerin yanı sıra kentteki tüm mahallelere nefes aldırma hedefiyle adımlarımızı hızla atıyoruz. Bursa’nın kalbinde, Yıldırım’a yakışmayan sıkıntılı bir konuyu daha çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burası Davutdede halkının yoğun bir şekilde değerlendirdiği bir buluşma noktası olmasına rağmen cenaze namazı kılınacak dahi alanı olmayan bir bölgeydi. Davutdede Camii’ne geniş bir avlu ve ferah bir ortam sağlayabilmek için cami avlusundaki bina ve dükkanlar yıkıldı. Davutdede Camii bu haliyle hem daha belirgin hale geldi, hem de yıkım ve düzenlemelerden sonra bölge nefes almaya başladı” diye konuştu.


“Cenaze namazı kılınacak alan dahi yoktu”

Başkan Altepe, Yıldırım İlçesi’nde yapılan çalışmalardan da örnekler verdiği konuşmasında, Ulucami ve Emir Sultan gibi manevi atmosferin hakim olduğu yapı ve külliyelerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımlarının yapıldığını hatırlattı.

Başkan Altepe, ilçelerde ilçe belediyeleriyle işbirliği halinde çalışmaların sürdürüldüğünü de ifade ederek, “Yıldırım’a yakışır bir kentsel tasarım projesi olan Davutdede Camii çevre düzenlemesi ve hizmet binası çalışmasında, zemin traverten kaplandı, cami avlusuna sundurmalar, abdest alma yeri, musalla taşı gibi diğer ihtiyaç duyulan ek imalatlar yapıldı. Camiinin tüm çevre duvarları ve korkulukları yenilendi. Camii girişleri engelli vatandaşların da kullanımına uygun hale getirildi. Cami avlusunda yeşil alanlar oluşturuldu” dedi.

Projeye büyük destek veren Fehmi Hatip ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını yoğun emeklerinden dolayı tebrik eden Başkan Altepe, cami çevresi düzenleme çalışmalarının Tatarlar’dan Sarı Camii’ye kadar olan bölgede 22 camide devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Altepe’ye teşekkür

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Türkiye’deki gelişimin Bursa’ya da yansıdığını vurgulayarak, “Bursa’da ve Yıldırım’da yaşanan değişim ve gelişim, Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi’nin el birliğiyle yaptığı çalışmalarla sağlanıyor. Davutdede Camii çevresini düzenleyerek bölgeye kazandıran Başkan Altepe’ye ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Törene katılan AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Öztürk de Türkiye’nin en güzel şekilde inşa edildiğini vurgulayarak, Yıldırım’ın ve Davutdede Camii’nin özel bir alana kavuştuğunu kaydetti. Bursa Müftüvekili Yusuf Çelik ile Davutdede Camii İmamı Recep Aydemir de bölgeye yeni bir görünüm kazandıran Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Bakan Altepe, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte dualarla kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön