19 / 04 / 2024

Bursa Demetevler mahallesinde yıkım tedirginliği!

Bursa Demetevler mahallesinde yıkım tedirginliği!

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Demetevler mahallesinde, yeni imar yapılanması gündeme geldi. Bölgede vatandaşların evlerinin yıkılacağı söyleniyor.



Bursa Yıldırım Demetevler mahallesinde imar yapılanması gündeme geldi. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılacak olmasından korkuyor. Bursa'da Bugün Gazetesi'nden Gülname Paça ve Banu Şen'in haberine göre; imar planına göre Demetevler Mahallesi'nde yer alan evlerin arasından geçen yolun devam ettirilmesi için evlerin yıkılması planlanıyor.

"GECELERİ UYUYAMIYORUZ"

35 yıl boyunca bu korkuyla yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, "Biz bu evleri zor şartlar altında yaptık. Çoğunluğu yeni bina zaten. Senelerce harcamalarımızdan kıstık buradaki evleri yaptık. Çok emek verdik. Burası çok güzel bir mahalle hatta Bursa'nın en güzel mahallesi. Evlerimizi çok seviyoruz, ama inanın bu yıkım kararını duyduktan sonra, bizler, çocuklarımız ve eşlerimiz uyuyamıyor. Evlerimizi temizlemek bile istemiyoruz. Nasılsa yıkılacak diyoruz" dedi.

'BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR'

Dilekçe üzerinde yazdıklarını ama olumlu ya da olumsuz  cevap alamadığını söyleyen bir diğer mahalle sakini ise, "İmar yapılanması adı altında evlerimizin yıkılacağını öğrendik. Belediyeye bu durumu konuşmak ve detaylı bilgi almak için gittim. Evler yıkılacak ama size yer vereceğiz dediler. Nasıl olduğunu sorduğumda ise bizimle dalga geçer gibi, 5 metre parktan 10 metre karşı araziden alacaksınız dediler. Karşı araziden alacağım 10 metre komşumun evinin olduğu arazi. Bu 10 metreyi almak için, komşudan o alanı bana satmasını istemem lazım. Komşumun da bunu yapması için ya evi yıkması gerek ya da odalardan birini bana vermesi gerek. Hal böyle olunca arada kavga çıkmaması imkansız. Bizler birbirimize düşmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön