26 / 04 / 2024

Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi!

 Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi!

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi. Ziyaretçiler beyzbol sopaları kullanarak 4 heykeli yıktı



Festivale gelen bir grup ziyaretçi, özel olarak hazırlanan kıyafetleri giyerek beyzbol sopalarıyla kumdan yapılan Jurassic Park, Batman, Marilyn Monroe ve King Kong heykellerini yıktı. 

     Festival Direktörü Cem Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 ülkeden yaklaşık 25 sanatçının katıldığı etkinliğin heykel sayısı, kullanılan kum ve alan açısından dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden olduğunu söyledi. 

     Karaca, kum ve su kullanılarak yapılan heykellerin 2 ayda tamamlandığını, ama yarım saat gibi kısa bir süre içinde yıkıldığına vurguladı. 

     Ziyaretçilerle 4 heykeli yıktıklarını, diğerlerinin ise iş makineleriyle yıkılacağını bildiren Karaca, yıkım şenliğini her yıl tekrarlayacaklarını kaydetti. 

     Karaca, haziran ayında kapılarını ziyaretçilere açan festivali bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatarak, gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının ''İmparatorluklar'' olacağını söyledi. 

     Gelecek yılki festivalde, Sezar, Aslan Yürekli Richard, 14. Louis, Napolyon gibi unutulmayan tarihi karakterlerin heykellerini yapacaklarını dile getiren Karaca, 7 bin metrekarelik alanın 2 bin metrekaresinde Türk imparatorlar Cengiz Han, Atilla, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman'ın heykellerinin yapacaklarını kaydetti. 

AA


Geri Dön