27 / 04 / 2024

yıkım şenliği

yıkım şenliği

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi. Ziyaretçiler beyzbol sopaları kullanarak 4 heykeli yıktı

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 477 bağımsız birimin yıkımı tamamlandı! İşte dev projede son durum!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinde 477 bağımsız birimin yıkımı tamamlandı...İşte İstanbulluların merakla beklediği dev projede son durum...

Antalya Side'de yıkım gerginliği!

Antalya'da Side Mahallesi'nde 24 Ocak'ta yapılacak yıkım mahalleliyi tedirgin etti.  Mahalleli yıkımın ertelenmesini talep ediyor. 

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ümraniye'de yıkım gerginliği!

İstanbul'un Ümraniye Belediyesi yıkım yapılacak mahallelerde bazı dükkanların boşaltılması için tahliye kararı gönderdi. Mahallede faaliyet gösteren esnaf ise bu karara tepki gösterdi. 

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yıkım kararı alınan bir apartmanın elektriği kesilince gerginlikler yaşandı. Duruma tepki gösteren bina sakinleri kendilerini apartman kapısını zincirleyince duruma polisler müdahale etti. 

Arnavutköy’de yıkım gerginliği!

Arnavutköy'de kaçak olduğu tespit edilen ve yıkıma karar verilen bir binada yıkım sırasında bina sahipleri, komşuları ve yıkım ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Kıbrıs Kocareis Kamp Alanı'ndaki yıkım için ara emir!

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Kocareis Kamp Alanı'nda yıkım yapmaması için ara emir kararı aldı.

Virüse karşı yıkım seferberliği!

Ülkemizde koronavirüs vaka sayısının hızla artmasıyla beraber ülkemizde belediyelerde önlemlerini artırdı. Avcılar Belediyesi kentsel kapsamında yıkılacak binalar için çalışma saatlerini değiştirdi.

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yoğun yağmur yağışı sonrası evde çatlaklar oluştu. Temelden kaydığı ve duvarlarında çatlaklar olduğu tespit edilen ev için yıkım kararı alındı... 

Uzungöl’de yıkım gerginliği!

Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak binaların yıkımı için ekipler gece yarısı operasyonuyla harekete geçerken, çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş da gözaltına alındı.

Kağıthane'de yıkım gerginliği!

Çağlayan Mahallesi'nde bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu'nun yıkımı için Kağıthane Belediye ekipleri çalışmalara başladı. Yurt önünde bir araya gelen vatandaşlar, yıkımı engellemeye çalıştı.

Anzer Yaylası’nda yıkım gerginliği!

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylası'nda, kaçak yapıların yıkımı için çalışmalara başlandı. Yapı sahiplerinin yıkıma tepki göstermesi üzerine görevliler arasında gerginlik yaşandı...

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği bitmiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri ortaya çıkan yapıların yıkım çalışmalarında gerginlik devam ediyor.

yıkım şenliği Haberi

yıkım şenliği

Festivale gelen bir grup ziyaretçi, özel olarak hazırlanan kıyafetleri giyerek beyzbol sopalarıyla kumdan yapılan Jurassic Park, Batman, Marilyn Monroe ve King Kong heykellerini yıktı. 

     Festival Direktörü Cem Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 ülkeden yaklaşık 25 sanatçının katıldığı etkinliğin heykel sayısı, kullanılan kum ve alan açısından dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden olduğunu söyledi. 

     Karaca, kum ve su kullanılarak yapılan heykellerin 2 ayda tamamlandığını, ama yarım saat gibi kısa bir süre içinde yıkıldığına vurguladı. 

     Ziyaretçilerle 4 heykeli yıktıklarını, diğerlerinin ise iş makineleriyle yıkılacağını bildiren Karaca, yıkım şenliğini her yıl tekrarlayacaklarını kaydetti. 

     Karaca, haziran ayında kapılarını ziyaretçilere açan festivali bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatarak, gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının ''İmparatorluklar''...