26 / 04 / 2024

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yoğun yağmur yağışı sonrası evde çatlaklar oluştu. Temelden kaydığı ve duvarlarında çatlaklar olduğu tespit edilen ev için yıkım kararı alındı... 



Adana’da 2 katlı evde yağmur sonrası derin çatlaklar oluştu. Çökme tehlikesine karşı boşaltılan evin sahipleri, canlarını hiçe sayıp yıkımı engellemeye çalıştı. Sözcü gazetesinen Can Çelik'in haberine göre, yoğun yağışlardan dolayı ev büyük hasar aldı.

Kuvvetli yağışların yaşandığı günlerde Adana’nın Çukurova İlçesi’ne bağlı Karslılar Mahallesinde bir evin temeline su girdi ve sonrasında binanın duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Evin temelden kaydığını ve duvarların yarılmaya başladığını gören Çukurova Belediyesi ekipleri yıkım kararı aldı. 

Ev sahipleri Hatun ve Ali Tik çifti kalacak yerleri olmadığı gerekçesiyle yıkıma karşı çıktı. Her an yerle bir olabilecek evlerinin önünde oturan çift, devletten yardım istedi. “Gidecek yerimiz yok” diye seslenen ev sahibi baygınlık geçirdi... 

Gözü yaşlı çifti, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin teselli etti

Adrese gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sizleri evsiz bırakmayacağız. Devlet sahip çıkacaktır. Valimiz ve kaymakamımızla da görüşeceğim. Gerekirse, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na da durumu ileteceğim. Merak etmeyin, hiçbir şey olmazsa size kendi cebimden yardım edeceğim” sözleriyle direnen çifti ikna etti. Ağır hasarlı ev belediye ekiplerince yıkıldı. Hatun- Ali Tik çifti 20 yıldır oturdukları evin yıkılmasını gözyaşlarıyla izledi. 


 


Geri Dön