26 / 04 / 2024

Avcılar Ambarlı'da yıkım gerginliği!

Avcılar Ambarlı'da yıkım gerginliği!

Ambarlı'da Afet Risk Alanı ilan edilen konutların yıkımı Avcılar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. Avcılar Belediye Başkanı Benli, İBB ekiplerince yıkılan konutlarda ikamet eden aileleri ziyaret etti.



Avcılar Ambarlı’da Bakanlar Kurulu kararı ile Afet Risk Alanı ilan edilmesi nedeniyle evleri yıkım kararı alınan mağdurların dertlerini paylaşmak için bölgeye giden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Bu kış şartlarında hiç kimsenin mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Avcılar Belediyesi’nin dışında gelişen kararlar nedeniyle mağdur olan ailelerin yanında olacağız. Onların dertlerini konuyla ilgili bütün sorumluları ilettik, iletmeye devam edeceğiz. Kimsenin mağdur olmaması için gerekli girişimleri yaptık, yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Avcılar Ambarlı da yıkım gerginliği!
Avcılar Belediye Başkanı Benli, Ambarlı'da yıkımdan etkilenen aieleleri ziyaret etti.


Avcılar Ambarlı toplam 179 aileyi kapsayan ve çoğunluğu bu bölgede doğup büyüyen insanlardan oluşan sakinlere dönük yıkım kararı çok sayıda hemşehrimizin mağduriyetine neden olduğunu belirten Handan Toprak Benli, “Başta Avcılar Kaymakamlığı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sorunu ilettik. Bugün de acil olarak durumu tekrar kendilerine bildirdik. Hak kaybına uğrayanlar süreyi geçirmiş olsalar da hak sahipliklerinin tekrar tanınmasını istiyoruz. Ayrıca sosyal statü kaybının telafisini talep ediyoruz” diyerek şöyle devam etti:


“Bu mağduriyetin önlenmesi için yıkım kararı alınan aileler ek süre talebinde bulunmaktadır… Bu taleplerinin dikkate alınmasını ve bu zor kış şartlarında hemşerilerimizin mağduriyetinin önlenmesini talep etmekteyiz…”


Avcılar Belediyesi


Geri Dön