26 / 04 / 2024

Avcılar Ambarlı'da yıkımlara ara verildi!

Avcılar Ambarlı'da yıkımlara ara verildi!

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak tesisler yolu üzerinde iki binanın yıkımı sırasında olay çıktı. Yıkımı engellemek isteyen ev sahipleri çatılara çıkarak intihar etmek istedi. Yıkıma ara verildi.



Uzun zamandan beri sorun yaşayan ve evlerini terk etmek istemeyen Badem Sokak sakinleri tekrar yıkımla karşı karşıya kaldı. Yıkılmak istenen binanın sakinlerinde Can Çuhadar, kendilerine tebligat gönderilmediğini belirterek, "Bizlere 10 yıl önce gönderilmiş bir tebligat var. Bundan sonra da gelen hiçbir şey yok" dedi. Sokağın atıl bir vaziyette olduğunu, geceleri hırsızların mahallede cirit attığını sözlerine ekleyen Çuhadar, "Dün gece sabaha kadar hırsız kovaladım" dedi.


Eşyalar sokağa atıldı


10 yıl önce kendilerine gönderilen tebligatı esas alarak Avcılar Belediyesi zabıtasının kendilerini evlerini terk etmeye zorladığını belirten mahalleliler, "Belediye burada zemin etüdü yapıyor. Bu sabah zabıtalar geldi, eşyalarımızı paçavra gibi sokağa attı. Evde olmayanların hanesine zorla giriyorlar. Zemin etüdü yaparken yıkıma gelmeleri de son derece manidar" diye konuştular.


Son derece pişmanız


Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak'a ateş püsküren Badem Sokak sakinleri, Toprak'ın istemesi durumunda sorunlarını çözebileceğini belirttiler. Belediyenin kendilerine hiçbir zaman sahip çıkmadığını dile getiren mağdur Avcılarlılar, CHP'ye oy verdikleri için büyük bir pişmanlık içerisinde olduklarını söylediler.


İnsan bir haber verir


Badem Sokak sakinlerinden Hasan Aldemir de 10 yıl önce kendilerine gelen tebligaztı hatırlatarak, "Buraya önce Avcılar Belediyesi zabıtaları geldi. Bizi aramadan sormadan evde kimse olmadığı için kapıyı kırdılar. Ben 30 yıllık esnafım. İnsan bir haber verir değil mi?" diye sordu. Mağdur ev sahiplerinden Büşra Fırat ise kendi evlerine giremediklerini yapılanları zorbalık olarak değerlendirdi.


Çifte standart yapılıyor


Yıkılmak istenen 2 binanın sakinlerine komşularından da destek geldi. Yıkıma karşı çıkan sokak saknileri her ne bahasına olursa olsun engel olacaklarını belirtti. Avcılar Belediyesi'nin çifte standart uyguladığını dile getiren mahalleliler, "Aynı bölgede başka tesisler de var. Neden onları yıkmıyorlar da bizimle uğraşıyorlar. Burada üzüntüden hasta olan hatta hayatını kaybeden insanlar var" açıklamasını yaptı.




Gazeteistanbul


Geri Dön