19 / 04 / 2024

Uluslararası Antalya Kum Festivali

Uluslararası Antalya Kum Festivali

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi. Ziyaretçiler beyzbol sopaları kullanarak 4 heykeli yıktı

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Sur Yapı Antalya’ya uluslararası ziyaret!

Sur Yapı'nın hayata geçirdiği, Türkiye’nin en iyi kentsel dönüşüm projesi olan Sur Yapı Antalya Projesi, dünya çapında herkes tarafından ziyaret ediliyor. Proje en son Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye 11 ülke ve KKTC’den üst düzey ülke temsilcileri tarafından ziyaret edildi...

Antalya'nın yeni projeleri umutlandırdı!

Antalya İstanbul’dan sonra Türkiye’nin dünya çapındaki ikinci markası. Hakikaten son yıllarda uluslararası standartlarda tesisler açıldı ve çok ciddi anlamda turist çekiyor. Antalya için yeni projeler planlanıyor..

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da Antalya'da açılacak!

Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), 14 Kasım'da Antalya Expo Center'de kapılarını açacak.

Antalya Film Festivali'nin kapanış partisini Taksim 360 üstleniyor!

Uluslararası Antalya Film Festivali, 27 Ekim Cuma gecesi Taksim 360'ın ev sahipliği yaptığı Kapanış Partisi ile veda ediyor...

Türk çimento sektörü Antalya'da buluştu!

TÇMB Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi bu yıl Antalya'da yapıldı. Seminerde Rusya, İtalya, Hindistan ve Türkiye temsilcileri sektörün geleceğini konuştu. 

Antalya'nın vizyon projeleri MIPIM 2017'de tanıtıldı!

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nin projeleri Fransa’nın Cannes sehrinde düzenlenen dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’ MIPIM’in gözdesi oldu.

Antalya Büyükşehir, MIPIM 2017'ye katılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 14-17 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na üçüncü kez katılıyor.

UAÜ mühendislik öğrencileri mimarlık projesinde birinci oldu!

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) inşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında geliştirdikleri projeyle dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendi

Antalya'da gayrimenkul alımında azalma yok!

Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Antalya’nın her geçen gün yıldızının parladığını belirten Ceylan, “81 ilde yöresel mimariyi ön plana çıkartacak çalışmalarımız bulunuyor” dedi.

UAÜ öğrencileri SDC yarışmasından mimari değerlendirme ödülünü aldı!

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri 04-08 Nisan 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Seismic Design Competition (SDC) yarışmasında önemli bir başarıya imza attı.

Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

FEMA tarafından yapılan "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması" sonuçlandı. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri yarışmada birinci oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden MIPIM'e çıkarma!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’ MIPIM’e damga vurdu. Antalya’nın vizyon projelerini sergilediği stant adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Uluslararası Antalya Kum Festivali Haberi

Uluslararası Antalya Kum Festivali

Festivale gelen bir grup ziyaretçi, özel olarak hazırlanan kıyafetleri giyerek beyzbol sopalarıyla kumdan yapılan Jurassic Park, Batman, Marilyn Monroe ve King Kong heykellerini yıktı. 

     Festival Direktörü Cem Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 ülkeden yaklaşık 25 sanatçının katıldığı etkinliğin heykel sayısı, kullanılan kum ve alan açısından dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden olduğunu söyledi. 

     Karaca, kum ve su kullanılarak yapılan heykellerin 2 ayda tamamlandığını, ama yarım saat gibi kısa bir süre içinde yıkıldığına vurguladı. 

     Ziyaretçilerle 4 heykeli yıktıklarını, diğerlerinin ise iş makineleriyle yıkılacağını bildiren Karaca, yıkım şenliğini her yıl tekrarlayacaklarını kaydetti. 

     Karaca, haziran ayında kapılarını ziyaretçilere açan festivali bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiğini anlatarak, gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının ''İmparatorluklar''...