29 / 03 / 2024

Türk çimento sektörü Antalya'da buluştu!

Türk çimento sektörü Antalya'da buluştu!

TÇMB Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi bu yıl Antalya'da yapıldı. Seminerde Rusya, İtalya, Hindistan ve Türkiye temsilcileri sektörün geleceğini konuştu. 




Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından düzenlenen TÇMB Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi bu yıl Antalya'da gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu TÇMB Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi ile çimento sektörü bir araya geldi.


TÇMB Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi'nde Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.Şefik Tüzün, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği CEO’su İsmail Bulut, Rusya İnşaatçılar Birliği Çimento Komitesi Başkanı Dr. Eduard Bolshakov, Hint Çimento ve Yapı Malzemeleri Ulusal Konseyi Eş Direktörü Dr. Breja, İtalya Çimento Üreticileri Birliği CEO’su Giuseppe Schiltzer açılış konuşması yaptı.


14. TÇMB Teknik Seminer ve Sergisi 13 Ekim'e kadar devam edecek. Sergide toplam 21 sunum gerçekleştirilecek. 


Bu yılki büyüme hedefi yüzde 5

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.Şefik Tüzün, Türk Çimento sektörünün üretimde Avrupa 1., dünyada ise en önemli 4. üreticisi haline geldiğini söyledi. Tüzün, "2017 yılının 7 aylık verilerine baktığımızda sektör büyümesinin yüzde 2’ler seviyesine geldiğini ve yılsonu büyümesinin ülke büyümesine paralel olarak yüzde 4-5 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

 


Geri Dön