24 / 04 / 2024

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Bursa Gemlik Belediyesi, bölgede kamulaştırdığı binaların yıkımına devam ediyor. Balıkpaza Mahallesi'nde kamulaştırılan 3 katlı binanın yıkımı başlatıldı.



Bursa Gemlik Belediyesi tarafından ilçeye nefes aldıracak yıkımlar devam ediyor. Belediye, kamulaştırdığı binaları tek tek yıkıyor. Bu kapsamda imar planlarında yolda kalan Balıkpazarı Mahallesi Alemdar Caddesi'nde bulunan 3 katlı binanın yıkım çalışması başlatıldı.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ”Balıkpazarında önemli bir dönüşüme imza atıyoruz. Balıkpazarı mahallesi bir yandan tarihi dokusunu kazanırken, bir yandan da mahalleye nefes aldırmak İçin kamulaştırma yaparak tarihi Balıkpazarı hamamının önünü açıyoruz, yolları genişletiyoruz,  mahalle meydanı oluşturuyoruz, donatı alanları kazandırıyoruz. Gemlik’in dönüşümü adına bugüne kadar yapılamayan pek çok hizmeti yapmak, bize nasip oldu. Balıkpazarı Camiinin etrafını açmak, Büyükşehir belediyemizin Paşa Konağı, yalı konağı, şimdi de Balıkpazarı hamamı gibi çalışmalarımız bölgeye değer kazandırdı. Balıkpazarı mahallesinde İleride yapacağımız zeytin müzesiyle de Gemlik’imiz daha da değer kazanacaktır. Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesinin uyumlu çalışması sonrasında bu önemli eserler halkımızın hizmetine sunulmuş oluyor. Geçmişin ve ecdatlarımızın eserlerine sahip çıkmak konusunda yaptığımız hizmet, bölgede yaşayanlar ve Gemlikliler tarafından da ilgi ile karşılanıyor.  Binanın yıkımı tamamlandığında, bölgenin silueti adına önemli katkı olacak” açıklamasında bulundu.


Geri Dön