26 / 04 / 2024

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.



Şehir merkezi ve kırsalda sorumluluk alanındaki alanlarda çalışmalarına devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Maide Bolel Huzurevi Caddesi’nde tretuvar yenileme çalışması yapıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, alt yapı kurumlarının çalışmalarının tamamlandığı alanlarda imar planına uygun olarak çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, yaya güvenliğine uygun olarak engelli vatandaşların da erişimini kolaylaştıracak biçimde kaldırım ve tretuvar yenileme çalışması yapıyor. Benzer çalışmaların Millet Caddesi üzerinde de sürdüğünü dile getiren yetkililer, bu bölgede tretuvarların yenilendiğini ve taban asfaltı çalışmalarının başladığını belirtti.

Kamulaştırılan binalar yıkılıyor

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nı imar planına uygun olarak trafiğe açmayı planlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu caddede de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapılarda yıkım çalışması yapıyor. Yıkım kararı verilen son binanın da yıkıldığını dile getiren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı yetkilileri, alternatif yol güzergahı olarak kalan caddede alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra cadde asfaltlanarak Cumhuriyet Bulvarı’na bağlanacak.


Geri Dön