29 / 03 / 2024

Bursa Kanal İnegöl'de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

Bursa Kanal İnegöl'de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan Kanal İnegöl projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde istinat duvarının inşaatı tamamlandı. 



Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen ve mega proje olarak nitelendirilen Kanal İnegöl projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. İnegöl Belediyesi'nde yer alan habere göre; projede 800 metrelik dış istinat duvarı çalışması tamamlandı. Projede yıl sonuna kadar ıslah ve sosyal donatı alanların da tamamlanması bekleniyor. 

Kanal İnegöl Porjesi'nde gelinen son aşama için inşaat alanında incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı  Alper Taban hedeflerinin en kısa sürede projeyi tamamlamak olduğunu açıkladı. 

Bursa Kanal İnegöl de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

Çalışmalara yönelik açıklama yapan Başkan Taban, “Vizyon projelerimizden biri olan Kanal İnegöl için çalışmalara 2020 yılı sonlarında başladık. Bedre deresinin Mesudiye Mahallesi hattında kalan bölümde, ilk etapta 800 metre uzunluk ve 2,5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapımına başlandı. Şu snda bu çalışma neticelendi. 800 metrelik dış duvar tamamlandı. İnşallah hava şartlarının elvermesi durumunda bayram sonrası tretuvar çalışmalarımız başlayacak. Yine hava şartlarına göre dere debisinin düşmesiyle beraber dere içi ıslah çalışmalarımız başlayacak. Tabi bu çalışmalar sadece bizimle alakalı değil, dediğim gibi hava şartlarının uygun olması, dere debisinin gereken seviyeye düşmesi de gerekiyor. Fiziki şartlar ve mevsim şartlarının uygun olmasıyla birlikte dere içerisinde taş duvar uygulamaları yapılarak ilk etap tamamlanacak. Çalışmanın ikinci kısmında ise peyzaj düzenlemeleri ile rekreasyon çalışmaları yapılacak. Şehrimiz için yeni bir cazibe noktası oluşacak burada. Derenin etrafında vatandaşlarımızın istifade edebileceği, bizim rekreasyon ya da donatı alanları olarak ifade ettiğimiz alanlar oluşacak. İçerisinde spor yapabilme imkanları, yürüyüş yapabilme, bisiklet yollarımız gibi ya da kamelyalarımızda vatandaşlarımızın oturup dinlenebildiği, içerisinde güvenli spor yapılarının bulunduğu alanlar oluşacak” dedi.

Kanal İnegöl projesi için düğmeye basıldı!


Geri Dön