29 / 03 / 2024

Bursa Kayak Pisti için çalışmalar hızlandı!

Bursa Kayak Pisti için çalışmalar hızlandı!

Bursa’yı sporda marka kent haline getirmek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, marka spor tesislerini kente kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kent Ormanı’na yapılacak suni kayak pisti ile kayak sporu artık mevsimlerden bağımsız hale geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapmayı planladıkları tesisin Hollanda’daki benzerinde incelemelerde bulunurken, açık suni pistlerin yanı sıra kar kayağı yapılan kapalı tesisleri de gezdi. Bursa’yı sporda marka kent haline getirmek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Altepe, marka spor tesislerini kente kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.


Büyükşehir Stadyumu’nun yanı sıra eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere sahalar, semtlere yüzme havuzları ve branşlara özel spor tesislerini Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kayak sporunu kardan bağımsız hale getirecek tesisleri hayata geçirmek için çalışmalara hız verdi. Nilüfer’deki Atatürk Kent Ormanı’na yapılması planlanan suni kayak pisti Bursalılara 12 ay boyunca kayak keyfi yaşatmayı amaçlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu alanda öne çıkan Hollanda’daki suni kayak pistlerinde incelemelerde bulundu. Hem açık havada kayak imkanı sunan suni pistleri gezen Başkan Altepe, bunun yanı sıra kar kayağı kapılan kapalı pistlerde de inceleme yaptı.


12 boyunca kayak

Uludağ ile Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Bursa’nın bu branşta bir adım daha öne geçmesi için tesisleşmeye önem verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Bursa’nın sporda marka kent olması hedefiyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Atatürk Kent Ormanı’na yapmayı planladıkları suni kayak pisti ile ilgili planlama çalışmalarının tamamlandığını ve artık uygulamaya geçileceğini hatırlatan Başkan Altepe, “Yapacağımız tesislerle ilgili Hollanda’daki benzer tesislerde teknik incelemeler yaptık. Burası 10 bin metrekare alan üzerinde 6 pist bulunan marka tesislerden biri. Bu tesisin benzerini Atatürk Kent Ormanı’nda kısa zamanda yapmayı amaçlıyoruz. Bu tesislerde kayak sporunu öğrenecek olan sporcularımız artık lisanslı olarak Uludağ ve başka kayak pistlerinde de bu sporu rahatlıkla yapabilecek. Bunun yanında kapalı alanda kar üzerinde kayak imzanı sunan tesisleri de gezdik. Bu tür marka tesisleri başta Kent Ormanı olmak üzere kentin farklı noktalarında hayata geçirmek istiyoruz” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön