26 / 04 / 2024

Bursa Kent Konseyi'nin Bursa Konuşuyor toplantısı gerçekleşti!

Bursa Kent Konseyi'nin Bursa Konuşuyor toplantısı gerçekleşti!

Bursa Kent Konseyi 'nin 'Bursa Konuşuyor' toplantısında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ( DOSAB ) Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi Projesi tüm tarafların katılımıyla masaya yatırıldı.




Bursa Kent Konseyi'nin 'Bursa Konuşuyor' toplantısında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi Projesi tüm tarafların katılımıyla masaya yatırıldı. Bursa'da kurulacak bir komisyon ve uluslararası bir bağımsız denetim kuruluşunun ek denetimler yapmasını öneren DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman,  "Çevre katliamı yapmayacağız" diyerek, tesislerin çevre ve insan sağlığına zarar vermesi halinde derhal kapatılacağı sözünü verdi. 

Başkan Semih Pala'nın moderatörlüğünde yapüan toplantıya, sivil ' toplum örgütleri, akademik odalar ve vatandaşlar olmak üzere 300 kişi katıldı. DOSAB Başkanı Kahraman konuşmasında, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu'nun açıkladığı raporu eleştirerek, kömür ve kireç taşının nakliyesinden, depolanması ve kazanlara taşınmasına kadar tamamen kapalı ortamda olacağını vurguladı. Kahraman, kurulacak bir komisyon aracılığıyla komisyonun seçeceği uluslararası bir bağımsız denetim kuruluşunun denetim yapmasını da önerdi. Kahraman, tesislerin çevre ve insan sağlığına zarar vermesi halinde tesisin derhal kapatılacağını, bunun garantisini DOSAB olarak verdiğini ifade etti. Tesiste yeraltı veya baraj suyu kullanılmayacağım da belirten Kahraman, şunları söyledi: "Santralin ihtiyacı olan su, DOSAB Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtüıp dereye dökülen sulardan, üeri arıtma sistemi ile temiz su olarak geri kazanüacak. Bu sistem, dünya ve Türkiye'de bir ilktir. 

Uçucu baca külleri yüzde 99.95 oranında yeni nesü torba filtrelerle tutulup, kapalı siloda depolanıp, kapalı süobaslarla taşınacak. Küllerin havayla teması ve etrafa yayılması mümkün olmayacak. 


Dünya


Geri Dön