28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş Büyükşehir Şubat ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Şubat ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleşti. İşte gündem maddeleri...




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında gerçekleştirildi.


Meclis gündem maddelerine geçmeden önce Meclis üyelerine atamalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.


Daha sonra 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla CHP Nurhak Meclis Üyesi Aslan Palalı’nın hediyesi olarak meclis üyelerine karanfil dağıtıldı.


Meclis’in gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi ve gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi oy birliği ile kabul edildi.


Gündemin 2. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, dolu kadro değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 3. Maddesinden 8. Maddeye kadar olan gündem maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 9. Maddesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının, 2017 yılı 1. Ulusal Fotoğraf yarışmasının yapılması, ödül tutarlarının belirlenmesi ve bu hususta Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 10. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının “Çocuk Çevre Çalıştayı” yapılması hususunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılması ve bu hususta Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 11. Maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İşler Müdürlüğünün, Büyükşehir Belediyemiz ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 12. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının Ekinözü İlçesinde bulunan Büyükşehir Belediyemiz adına kayıtlı 2010/6, 2010/7 ve 2010/8  nolu  doğal  mineralli  su  işletme  ruhsatlarının Ekinözü Belediye Başkanlığına devir ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 13. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının mülkiyeti vatandaşa ait İlimiz Elbistan İlçesi Güblüce Mahallesi bulunan tarla vasfındaki taşınmazını mezarlık olarak kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyemiz adına hibe talebi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 14. Maddesinden 26. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 27. Maddesinden 33. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 34. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının tünel ve yol projesinin yapımı için Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 35 ve 36. Maddeleri Ulaşım Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 37. Maddesinden 42. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 43. Ve 44. Maddeleri Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 45. Maddesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının güney çevre yolu bağlantı trafiğinin rahatlatabilmek amacıyla Eski Andırın Yolu Ayrımı seviyeli kavşak yapılması hususunda Karayolları ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 46. Maddesinden 66. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 67.maddesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemiz ve Kültür Bakanlığı arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 68. Maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Teşkilat Şeması değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.


Gündemin 69. Maddesinden 76. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


Gündemin 77. Maddesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığının İl sınırları içerisindeki yollarda Bakım Onarım ve İyileştirme işinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanımı hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından CHP Nurhak Meclis Üyesi Aslan Palalı söz alarak, Elbistan’da oluşan çevre kirliliğine dikkat çekerek bir şeyler yapılması gerektiğini söyledi.


Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bu öneriyi teklif olarak Meclis Üyesi Aslan Palalı ve kendi imzası ile teklif olarak meclise sunulmasını istedi ve yapılan oylamanın sonunda oybirliği ile kabul edildi. Bu teklif gereği Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun bölgeye giderek incelemelerde bulunmasına ve bölgeye gidileceği zamanda da bölge meclis üyelerine de haber verilerek hep birlikte gidilmesine oybirliği ile karar verildi.


Meclise katılamayan üyelerin izinli sayılmasına ilişkin maddenin görüşülerek oylanmasının ardından Başkanvekili Tanrıverdi bir sonraki oturumun 20 Şubat 2017 Pazartesi günü saat 13.30’da tekrar yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön