27 / 04 / 2024

Bursa Kestel'de 5.5 milyon TL'ye yapılan otel çürüyor iddiası!

Bursa Kestel'de 5.5 milyon TL'ye yapılan otel çürüyor iddiası!

Bursa'da Kestel Belediyesi'nin 2018'de yaklaşık 5,5 milyon TL harcayarak inşa ettiği 51 odalı otel çürüyor. CHP Kestel ilçe Başkanı Hatice Doğan, binanın Kestel halkının faydalanacağı bir şekilde değerlendirilmesini istedi. 



Kestel Belediyesi’nin 2018'de yaklaşık 5,5 milyon TL harcama yaparak inşa ettiği 51 odalı otel binası kaderine terk edildi. Sözcü'de yer alan habere göre; CHP Kestel ilçe Başkanı Hatice Doğan, binanın Kestel Dernekler Yerleşkesi olarak kullanılmasını tavsiye etti. 

“2018'DE YAPIMI TAMAMLANDI, ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMESİN”

Kestel Devlet Hastanesi yanında otel olarak inşa edilen 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip binanın 2018'den beri kaderine terk edildiğini belirten CHP’li Hatice Doğan, “Tıpkı 6 milyon lira harcanan belediye sosyal tesisleri gibi burasıda çürümeye bırakıldı” dedi.

Bursa Kestel de 5.5 milyon TL ye yapılan otel çürüyor iddiası!

“HALKIN MİLYONLARCA LİRASI HEBA OLDU”    

2018'de yaklaşık 5.5 milyon TL'ye mal olan ve otel olarak kullanılması düşünülen yerin içerisinde, 51 oda ve 11 dükkanolduğunu belirten Hatice Doğan, “Otel binası buraya yapılırken meclis üyelerimiz, ‘Buraya böyle bir binanın yapılması ileride hastanenin büyümesine engel olacaktır. Hastane yetersizdir, ek bina yapılması gerekebilir' diye uyarıda bulunmuştu. Halkın ve STK'ların talep ve isteklerine duyarsız kalan AKP, maalesef kendi bildiğini okumakta. Kestellilerin milyonlarca lirası burada çürümeye terk edildi” diye konuştu. 

CHP'NİN ÖNERİSİNİ KAMUOYUNUN DİKKATİNE SUNDU

Kestel Belediye Başkanı'nın değerlendirmesi için CHP'nin geliştirdiği tavsiyeyi de açıklayan Hatice Doğan, şöyle konuştu:

“Bu binada gelin, Kestel'deki derneklerimizi tek çatı altında toplayalım. Hem atıl durumdaki bina kullanılsın, hem Kestel halkımıza en güzel hizmetlerden biri verilmiş olsun. Çünkü Kestel Belediyesi'nden beklenen hizmet, otel işletmeciliği yapan insanlarla haksız rekabete girip onların ekmeğiyle oynamak değil, ilçe halkımıza, esnafımıza hizmet vermek, destek olmak, yaşamı kolaylaştırmak ve güzelleştirmektir.”

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!


Geri Dön