25 / 04 / 2024

Gedikpaşa'da kentsel dönüşümle binalar 2.5 milyon TL'ye el değiştiriyor!

 Gedikpaşa'da kentsel dönüşümle binalar 2.5 milyon TL'ye el değiştiriyor!

İstanbul'un en köklü semtlerinden Gedikpaşa giderek turistik bir merkeze dönüşüyor. Ayakkabı atölyelerinin yavaş yavaş boşalttığı semtte butik oteller açılıyor, binalar 2-2.5 milyon TL'ye el değiştiriyor...



İstanbul'un en köklü semtlerinden biri olan Gedikpaşa da kentsel dönüşüme girdi.  Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e göre, kentsel dönüşüm projesi hayata geçtikten sonra Gedikpaşa İstanbul'un en güzel semtlerinden biri olacak. 40 yıldır ayakkabı imalatçılarını barındıran semt, önümüzdeki yıllarda daha çok turistlere ev sahipliği yapacak. 


Ayakkabı imalatı yapan atölyelerin bir kısmı Gedikpaşa'yı terk etmiş durumda. Alt katlarında sadece dükkanların açık kaldığı binaların, eskiden atölye olarak kullanılan üst katları ise boşalmış. Anıtlar Kurulu'nun gözetiminde yürütülen kentsel dönüşüm projesinin ardından binaların sadece giriş katları değil tamamı değerlenecek. 


Mimar Gökhan Avcıoğlu'nun çizdiği "Gedikpaşa Kentsel Yenileme Projesi", İngiliz mimarlık dergisi Architectural Review ve Fransa'nın Cannes şehrinde organize edilen emlak fuarı MIPIM işbirliği ile düzenlenen yarışmada birinci seçildi. 


İMALATHANELER TAŞINACAK 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan raporda, Gedikpaşa'da bulunan binaların şehrin gelişimine ayak uyduramadığı, sahipsiz kaldığı, yıprandığı, yıkıldığı ve köhne bir hal aldığı belirtilmişti.

Para Dergisi/BÜLENT EKİMCİ 


Geri Dön