26 / 04 / 2024

Bursa Nilüfer Emekli Konutları sahiplerini buldu!

Bursa Nilüfer Emekli Konutları sahiplerini buldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayata geçirdiği Bursa Nilüfer Emekli Konutları'nın kura çekilişi gerçekleşti.




TOKİ tarafından, Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi kapsamında hayata geçirilen daha önce “hak sahipliği belirleme” kurası çekilmiş 1.179 hak sahibinin konutları kura ile belirlendi. Kura töreni dün Nilüfer’de Salon Liya’da noter huzurunda gerçekleştirildi.


Konutlar 2 oda 1 salon planında inşa edildi ve 83 bin TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 12, yüzde 15, yüzde 20 peşinat ve 180, 216, 240 ay vade seçenekleri ile satışa sunuldu. Proje kapsamında ayrıca 3 cami ile 3 büfe de yer alıyor.


TOKİ, yaklaşık 10 milyon 500 bin emekli vatandaşımızın bulunduğu ülkemizde “İkinci Bahar” kampanyalarıyla 2016 yılında 15 bin emekli vatandaşı ev sahibi yaptı. Her yıl yaklaşık 15 bin emekliyi de konut sahibi yapmayı hedefliyor.


Bursa Nilüfer Emekli projesinde camiler, ticari birimler, park ve peyzaj alanlarıyla çağdaş bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephelerde zemin kat seviyesinde yöresel “kayrak” taş kaplamalar, dekoratif pencereler, payanda ve söveler kullanıldı. 



TOKİ Haber


Geri Dön