26 / 04 / 2024

Bursa Orhangazide icradan satılık bahçeli ev!

Bursa Orhangazide icradan satılık bahçeli ev!

Orhangazi İcra Dairesi Muradiye Mahallesindeki 1 ev ve bahçesini satışa çıkardığını duyurdu. Tahmini fiyat olarak 836 bin 640 lira istenen bahçeli evin satışı 13 Aralık 2011 tarihinde Orhangazi Adliyesinde gerçekleştirilecek



Orhangazi İcra Dairesi Muradiye Mahallesindeki 1 ev ve bahçesini satışa çıkardığını duyurdu. Tahmini fiyat olarak 836 bin 640 lira istenen bahçeli evin satışı 13 Aralık 2011 tarihinde Orhangazi Adliyesinde gerçekleştirilecek.

Detaylar şöyle:

ORHANGAZİ İCRA DAİRESİNDEN TAŞINMAZ MALIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Dosya No: 2011 / 876-TAL. TAŞINMAZIN TAPU KAYDI VE YERİ:
Bursa İli Orhangazi ilçesi Muradiye Mahallesi, Karacayerler mevki 94 ada 34 parselde kayıtlı 1 zemin .1 normal katlı ev ve bahçesi
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Boş tarla vasfındadır. Ortalama % 2-3 meyli sahip toprak yapısı itibari ile killi tınlı bünyeli derin profilli bir toprak yapısına sahip 1. sınıf bir sulu tarım arazisidir. Taşınmazın güney cephesi Orhangazi-iznik yoluna cephelidir. Taşınmaz. Doğu yönündeki mevcut 33 nolu parsel ile çevrili olan sınırları dışındaki diğer tüm sınırları beton duvar ve beton duvarların üstünde tel örgü ile çevrili bulunmaktadır. Doğu yönünde Orhangazi Zeytin işleme merkezi (ORZİM) tesisleri bulunması güney cephesinin Orhangazi-İznik yoluna cepheli olması ve Gebze-Orhangazi-izmir otoyolunun çok vakın mesafede olması ayrıca bulunduğu bölgeden otoyolun bağlantı yolunun yapılacak olması faktörlerle fiyatı 836.640.00-TL. olarak belirlenmiştir.
GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Taşınmaz için Orhangazi belediyesi imar ve şehircilik Müdürlüğünün 1958-1299 sayılı ve 10.08.2011 tarihli imar durum yazısında 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında orta ve uzun mesafeli koruma alanında kalmakla ve tarımsal niteliği korunacak özel mahsul alanında kalmakta olduğu belirtilmiştir.
TAŞINMAZIN KIYMETİ: 836.640,00-TL olarak Orhangazi icra Hukuk mahkemesince belirlenmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1 - Satış 13.12.2011 SALI günü 16.00-16.10 saatleri arasında Orhangazi Adliyesi önünde 2011/876 TAL, Sayılı dosyasından Orhangazi icra Dairesinde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmadatahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 23.12.2011 CUMA günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağı na rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştır
ma masraflarını geçmesi lazımdır. Bundan fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. İhale damga vergisi, KDV, tüm tapu harçları ve tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan, ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacak
tır.

5 - Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkacabilgi almak isteyenlerin 2011/ 876-TAL. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur. (İİK.m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

İşbu satış ilam tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(B; 69153-731) (www.bik.gov.tr)

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Geri Dön