20 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapı yıkıldı!

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapı yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Doğancı Mahallesi’nde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binayı yıktı.



Metruk binalar konusunda vatandaşlardan gelen talepleri masaya yatıran Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Doğancı Mahallesi’nde tehlike arz eden ve çevre kirliliğine yol açan bir metruk binayı yıktı. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, yıkım çalışmasına tanık olan mahalle sakinleri, aşırı eski olmasından dolayı binadan parçalar koptuğunu ve binadan kopan parçaların yolun kapanmasına sebep olduğunu söyledi. Binadan düşen parçaların özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar yıkımdan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti. Belediye ekipleri, binadan kopan parçaları da temizledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından ötürü muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarını dile getirerek, “Özellikle uyuşturucu madde bağımlıları tarafından kullanıma açık olan metruk binaları tespit ederek yıkımını gerçekleştiriyoruz. İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Geri Dön