19 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi inşaatı ne zaman tamamalanacak?

Bursa Şehir Hastanesi inşaatı ne zaman tamamalanacak?

Seçimlerden bir ay evvel Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan Bursa Şehir Hastanesi inşaat alanında 'in cin top' oynuyor.



Etrafı ağaçlarla çevrili hastane arsasında tören için kazılan dört çukur ile bir çukurun içine boşaltılmış 10 metrekarelik beton dikkatlerden kaçmıyor. Törenden akabinde bir bir çivi bile çakılmayan alan ile ilgili en çok büyük sıkıntı arsa tahsisinin gerçekleştirilmemiş olması.


Bursa Şehir Hastanesi'nin temeli dokuz Mayıs 2014 günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla çok büyük bir tören eşliğinde atıldı. Burada açıklama yapan Arınç, yanına çağırdığı yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Erman Ilıcak'la hastanenin bitiş tarihi hususunda pazarlık yaptı. Hastanenin 30 ayda bitirilmesini isteyen Arınç, Ilıcak'tan buranın 29 Ekim 2017 için söz aldı. Müezzinoğlu ise törendeki konuşmasında arsa ile ilgili legal sıkıntıların bulunduğuna atıfta bulunarak, "Bunlar milletten 7 Haziran'da hak ettiği cevabı alacaktır." ifadesini kullandı.


TÖREN İÇİN KAZILAN 4 ADET ÇUKUR VE 10 METREKARELİK BETON YIĞINI VAR


Temel atma törenin üzerinden yaklaşık olarak 40 gün geçti. Nilüfer ilçesi Doğanköy'deki 830 dönümlük arazide şimdilerde 'in- tür top oynuyor'. Etrafı ağaçlarla çevrili alanda sadece tören için kazılan 4 tane çukur ve 10 metrekarelik beton yığını var. Alana konulan prefabrik binada ise kimse yok. Çevre sakinleri zemin etüt çalışmalarının belirli aralıklarla sürdüğünü diyor . 


Doğanköy Mahalle Muhtarı Cemal Çalışkan, çalışmaların devam ettiğini anlatırken, bunları açıkladı : "Hastane alanında zemin etüt çalışmaları yapılıyor, hiç bir sıkıntı yok, devam ediyor. Temel atıldıktan akabinde zemin etütleri yapılmamıştı, etüt çalışmaları bitirildikten akabinde hafriyat ekipleri gelecek ve inşaat sürecek. Hava şartlarından dolayı bir iki ay gecikebilir."


HASTANE ARSASI BAKANLIĞA DEVREDİLMEDİ


Maliyeti 750 milyon lira olarak belirlenen ve bin 300 yataklı olarak planlanan hastanenin yapılacağı Nilüfer Doğanköy'deki 830 dönümlük arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 24 yıllığına Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesi üzerine bu arsaya ait olarak mülkiyet iddia edilmesi ile bazı vatandaşlar tarafından açılan davada Bursa 1. Yönetim Mahkemesi, geçtiğimiz Ağustos ayında tahsis işleminin iptaline karar vermişti. Yönetim bu karara karşı Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı istemişti . Danıştay 8. Dairesi ise idarenin bu talebini reddetmişti. Davacıların avukatı Belgin Dönmez, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: "Sağlık Bakanlığı kendisine öğrenim edilmeyen bir alanda esas atma merasimi düzenledi, şimdi de zemin etüt çalışması yaptırıyor. Bahse konu taşınmazın tapu kaydına sayın mahkemece davalıdır şerhi konulmuştur. Derdest bu davalar dolayısıyla Bursa 1. Yönetim Mahkemesi'nce Orman Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na gercekleşen tahsis (ön izin) işlemi mahkemece iptal edilmiş, bu iptal kararına ait olarak idarenin Danıştay'a yapmış olduğu yürütmenin durdurulması talebi Danıştay tarafından reddedilmiştir."


TABİP ODASI BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın da, esas atma töreninden evvel yapmış olduğu duyuruda , "Ortada yargı kararları varken itilaflı bir araziye hastane temeli atılması sadece seçim öncesi bir yatırım şovudur. Buraya hastane yapılamayacak. Bursa Tabip Odası ve ilgili Akademik Odalar olarak konunun takipçisi olacağız." söylemişti . CİHANSeçim öncesi temeli atılan Şehir Hastanesi inşaatına bir çivi bile çakılmadı



Zaman


Geri Dön