20 / 04 / 2024

Bursa Şehir Hastanesi inşaat için gün sayıyor!

Bursa Şehir Hastanesi inşaat için gün sayıyor!

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi için ilgili firmanın proje çizimi sürecini tamamlamaya çalıştığını, projeler tamamlandıktan sonra ruhsat aşamasına gelineceğini ve en kısa zamanda da inşaata başlayacaklarını bildirdi.



Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa Şehir Hastanesi için ilgili firmanın proje çizimi sürecini tamamlamaya çalıştığını, projeler tamamlandıktan sonra ruhsat aşamasına gelineceğini ve en kısa zamanda da inşaata başlayacaklarını bildirdi. Bursa Şehir Hastanesi ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin firmaya verildiğini dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "Büyükşehir Belediyemizden de imar uygulamaları ile alakalı süreç arsa anlamında bitirildi.  Şuanda firmamız projelerin çizimiyle ilgili süreci tamamlamaya çalışıyorlar. Projeler bittikten sonra da ruhsat aşamasına gelinecek ve en kısa zamanda da inşaata başlamayı planlıyoruz" dedi. Akan, hastanenin sadece Bursa'ya değil, Çanakkale, Balıkesir. Yalova ve Bilecik illerini de içine alan büyük bir bölgeye hizmet vereceğini dile getirdi. 


GELİNEN süreçte firmaların çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Akan, bu kapsamda alan üzerindeki hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Arsa hazırlıklarının büyük oranda bittiğini ve proje çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Akan, projelerin bitirilmesiyle en yakın zamanda inşaata başlayacaklarını kaydetti. Hastanenin yapımı tamamlandığında bölgeye ciddi anlaın' da katkı sağlayacağını belirten Akan, şöyle konuştu: "Özellikle [ 3'üncii basamak sağlık hizmetleri anlamında bu bölgede ciddi bir ihtiyaç var. Uludağ üniversitemiz bu anlamda hizmet veriyor ama 5 milyonluk nüfusa yetişmesi mümkün değil. O yüzden ikinci bir bölge hastanesine şiddetle ihtiyaç var. Özellikle 3'üncii basamak hastalarında ciddi bir ihtiyaç olduğunu söylemeliyim. İnşallah 2017 yılının sonunda bu hastaneyi bitirmeyi planlıyoruz." Akan. hastane bünyesinde Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi ve Yüksek Güvenlikli Adli Tıp Merkezi bulunacağını dile getirdi. Aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açmayı planladıklarına da değinen Akan, "Ayrıca 600 yataklı da genel hastane olmuş olacak. Bölgeye ve ülkemize yaraşır bir hizmet olacağı için de hastanemizin biran önce açılmasını istiyoruz. Bu çerçevede Bakanlık büyük bir özveri ile çalışıyor. Biz de Bursa İl Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Bursa Hayat 


Geri Dön