19 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi'ni açılış için gün sayıyor!

Kahramanmaraş Elbistan Devlet Hastanesi'ni açılış için gün sayıyor!

Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmaların ardından 2014 yılında inşaat çalışmaları başlayan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor. Elbistan ile bölgenin en büyük yatırımı olan ve inşaatının yüzde 95’i tamamlanan hastanede, test çalışmaları başladı.



Kahramanmaraş Elbistan’da 2014 yılının sonlarında yapımına başlanan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaatı yüzde 95 oranında tamamlanırken, dev sağlık kompleksindeki test çalışmaları da başladı.


Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmaların ardından programa alınan ve 2014 yılı sonunda inşaat çalışmaları başlayan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nde son rötuşlar yapılıyor. Elbistan ile bölgenin en büyük sağlık yatırımı olan ve inşaat çalışmaları 2 yılı doldurmadan yüzde 95’e ulaşan 300 Yataklı Bölge Hastanesi tamamlandığında, Türkiye’nin sayılı sağlık merkezleri arasında yerini alacak. Projenin yüklenici firması olan KLV İnşaat Şantiye Sorumlusu Timuçin Evci, Türkiye’de ilk örneklerinden biri olan deprem izolatörlü ve üçüncü nesil olarak adlandırılan hastane inşaatının tamamlanması için yüzde 5’lik bir dilim kaldığını söyledi.


Hastanede mekanik ve diğer teknik testlerin yapıldığını kaydeden Evci, bitkisel ve yapısal peyzaj çalışmalarının da aynı yoğunlukta devam ettiğinin bilgisini verdi.


Teknik özelliklerinin yanı sıra çevre düzenlemesi ile de Türkiye’nin en önemli sağlık kompleksi arasında yer alan 300 yataklı Bölge Hastanesi’nin geoduvar (çim duvar) çalışmalarının da tamamlandığını hatırlatan Evci, “Ekim 2014’te başladığımız inşaat çalışmalarında şuanda yüzde 95’lere ulaşmış durumdayız.


Projemizde yoğun bir tempoda çalışarak daha önceden de belirttiğimiz gibi 700 gün içerisinde tamamlaya odaklandık. Şuanda da bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Bir yandan ince işçilikleri yapılıyor. Aynı zamanda da bitkisel ve yapısal peyzaj çalışmalarına devam ediyoruz. Hastane inşaatımızın ön kısmında kalan ve yer yer 14 metreyi bulan duvarlarda uyguladığımız geoduvar ismi verilen sistemin çalışmaları tamamlandı. Bu sayede taş veya beton görünümlü duvar yerine, tamamen çim ile kaplı, çevreci ve dekoratif bir görüntüye sahip duvarımız ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu. 580 adet deprem izolatörü üzerinde yükselen 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin diğer özellikleri ile de Türkiye’nin sayılı projeleri arasında yer aldığını vurgulayan Evci, “Hastane binası, birçok ilkleri bünyesinde barındırıyor İnşaatın en başında temele yerleştirilen deprem izolatörlerinden tutun da birçok yeni sistemin yer aldığı projemiz, test aşamasına geldi. Mekanik testler yapılıyor. Cihaz testlerini yapıyoruz. Bunlar inşaatın en iyi ve en güzel hizmeti verebilmesim için uygulanan prosedürler. Her noktasında olduğu gibi test sürecinde de üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Çok güzel ve özel bir tesis ortaya çıktı. Kısa bir sürede her şeyi ile tamamlanmış olarak bu tesisi ortaya çıkardığımız için KLV İnşaat olarak gururluyuz ve mutluyuz. Test sürecinin ardından da 2016 yılsonu itibariyle de hastaneyi Sağlık Bakanlığı’na teslim etmeyi planlıyoruz. Elbistan’a ve bölgeye şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Elbistan ve bölgesine ‘A’ kalite sağlık hizmeti verecek olan 300 Yataklı Bölge Hastanesi, Türkiye genelinde deprem izolatörleri ile donatılan ve ilk uygulanan yeni nesil hastaneler arasında yer alıyor.


Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal’ın girişimleri ile ilçeye kazandırılan 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesi’nde 580 adet deprem izolatörü bulunuyor. Bu sayede deprem anında bile hastanede ameliyatlar yapılabilecek. Poliklinik kısmı 8 kattan oluşan hastane, yaklaşık 60 bin metrekare kapalı alana sahip. Helikopter pistinin de yapılacağı hastanede, bugüne kadar kullanılan en son teknoloji yer alacak. Tıbbi donanımı ile birlikte yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olacak 300 Yataklı Bölge Hastanesi, tam anlamıyla kompleks bir teknoloji ile inşa ediliyor.


125 adet poliklinik odasının yer alacağı hastanede, 13 adet görüntüleme odası, 8 adet ameliyat salonu, 14 adet diyaliz yatağı, 20 yataklı genel yoğun bakım ünitesi, 10 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve 35 yataklı acil servisi yer alıyor. Elbistan’ın yanı sıra çevremizde bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlara da hizmet verecek kapasite ve donanıma sahip olan hastanenin 300 yatak kapasitesi, niteliği bozulmadan 400’e çıkabilecek şekilde planlandı.



Elbistan'ın Sesi


Geri Dön