19 / 04 / 2024

Konya Numune Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Konya Numune Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Yıllardır tamamlanması beklenen Konya Numune Hastanesi açılış için gün sayıyor. İnşaatı biten hastanenin 1 ay içerisinde açılması planlanıyor.



Yıllardır açılacağı günü bekleyen Konya Numune Hastanesi, açılış için gün sayıyor. İnşaatı yapan firmanın, TOKİ’ye inşaatı tamamladığına dair bilgi verdiği ve TOKİ’ye bağlı mühendislerin de yeni hastane alanında eksiklik olup-olmadığına dair araştırma yaptığı öğrenildi. 


Yetkililerin onay vermesi ile birlikte açılış hazır hale gelecek. Önemli bir eksiklik görülmediği takdirde, önümüzdeki 1 ay içerisinde hastanenin hizmete girmesi hedefleniyor. Yıllardır, bir türlü açılış gününde tamamlanamayan hastaneyi Konya halkı yıllardır bekliyor.


Eski doğum evi alanında geçtiğimiz haftalarda yıkım çalışması başladı. Buranın da park alanı yapılacağı konuşuluyor. Hastanenin açılması ile birlikte, devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluğun da azalacağı düşünülüyor.


TOKİ tarafından 26 Eylül 2014 tarihinde hastanenin ihalesi yeniden yapılıp, inşaat çalışmasına başlanılmıştı. 2017 yılı başlarında bitirilmesi planlanan hastanenin açılış tarihi birkaç kez ertelenmişti.


Öncesinde ise, 2016 yılında açılacağına dair açıklamalar da yapılmıştı. Adeta yılan hikayesine dönen hastane inşaatında mutlu sona yaklaşıldı.


Henüz net açılış tarihi belli olmamasına rağmen, inşaatın bitmesi ve onay sürecinin sona ermesi ile hasta kabulünün başlayacağı kaydediliyor. 


Konya için önemli bir yatırım olan yeni Numune Hastanesi’nin, Konya’da sağlık hizmetine çıta atlatacağı söyleniyor. Bu kapsamda Konya halkı, siyasiler ve yetkililer artık inşaatın biran evvel bitmesini istiyor. 


EN ÇOK KONUŞULAN KURUM 

Numune Hastanesi inşaatını ilk alan firmanın, işten geri çekilmesi sonrasında ihale tekrar yapılarak, hızlı bir inşaat sürecine girilmişti. 


Hatta İl sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, “Numune Hastanesi’nden ilgili firma çekildi. Bir hak ediş var. Alacağı az, ihale bedeli teminatı daha fazladır. Erzurum’daki hastanenin inşaatından da çekildiler. Burada da tekrar ihaleye çıkılacak. İlgili firmanın, Kanal İstanbul Projesi kapsamında arsa topladıkları ve buradan büyük bir darbe yedikleri yönünde duyumlarımız var. Erzurum’dan çekildiler olmadı, şimdi de Konya’dan çekildiler. Konya’da yataklı kurum olarak çok fazla açığımız yok. Sağlıkta niteliği daha da artırmak için çalışıyoruz” demişti. 


Yeni Numune Hastanesi, Konya’da en çok konuşulan ve açılış tarihi en çok değişen kamu kurumu olarak tarihe geçti.




Yeni Haberden


Geri Dön