26 / 04 / 2024

Bursa Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı!

Bursa Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Soğukkuyu Spor Tesisleri’nin yenileyip modern bir görünüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker döneminde yaptırılan toprak saha, Nilüfer Deresi ıslah projesi kapsamında modernize edildi...




Bursa büyükşehir belediyesi tarafından bu dönem yaptırılan 110’uncu tesis olan Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri törenle hizmete açıldı.


Büyükşehir Belediyesi, Soğukkuyu Spor Tesisleri’nin yenileyip modern bir görünüme kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker döneminde yaptırılan toprak saha, Nilüfer Deresi ıslah projesi kapsamında modernize edildi. Suni çimle kaplanan saha, modern idari bina ve soyunma odaları ile desteklendi. Bir vefa örneği olarak eski başkan Erdem Saker’in öğretmen olan babası Kamil Saker’in adını taşıyan tesislerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda davetli katıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı gerçek bir dünya kenti yapmak için her alanda yoğun bir çaba harcadıklarını belirterek, 5 dönemde yapılan yatırımları bir döneme sığdırdıklarını söyledi. Sporda da bugün 110’uncu tesisi açtıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Açılmayı bekleyen 10’a yakın tesisimiz var. Eksikleri tamamlandıkça hepsini birer birer açacağız. Bu yatırımlarla Bursa Avrupa şehirlerinden daha iyi bir konuma gelmeye başladı. Yeni stadyum, bilim teknoloji merkezi, belediye binası gibi anıtsal yapılar, büyük parklar, meydanlar bu dönem Bursa’ya kazandırılıyor. Sağlıklı, dinamik, idealist bir gençlik için yaptığımız bu yatırımlar sayesinde Bursa, en fazla spor yatırımının yapıldığı iller arasında yer alıyor. Soğukkuyu Kamil Saker Spor Tesisleri de amatör sporumuza ve bölge halkına hayırlı olsun” dedi.


Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de sporda yaşanan değişim ve gelişimi görmek için 10 yıl öncesine bakmanın yeterli olacağını söyledi.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da 10 yıl öncesine kadar birinci lig takımlarının bile toprak sahalarda maç yaptığını, bugün ise hiçbir amatör kulübün toprak sahada idman yapmak istemediğini belirterek, bu tablonun sporda gelinen noktayı en iyi şekilde gösterdiğini vurguladı.


Özellikle bu dönem amatör spor kulüplerinin altın çağını yaşadığını ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Cemal Vardar da spora verdikleri destek nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.


Tesislere 1972 yılında ölen babası Kamil Saker’in adı verilen eski başkanlardan Erdem Saker de babasının bir ilkokul öğretmeni olduğunu belirterek, sporun çocukların hayata daha sağlam adımlar atmasının temel taşı olduğunu vurguladı. Bursa’nın neresine gitse yeni bir spor tesisi görmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Saker, spora destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.


Kamil Saker’in öğrencisi olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, öğrencisi olmaktan gurur duyduğu Kamil Saker’in isminin böyle bir tesiste yaşatılmasını sağladıkları için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.


Soğukkuyu Mahalle Muhtarı Cemil Özdemir ve Soğukkuyu Spor Kulübü Başkanı Osman Öndül, Başkan Altepe’ye teşekkür ederken, kulüp yöneticileri de Altepe’ye forma ve plaket hediye etti.


Açılış konuşmalarının ardından kurdeleyi kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri daha sonra penaltı atışları ile sahayı resmen hizmete açmış oldu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön