25 / 04 / 2024

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlarla ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile binanın sahibi Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un İstanbul'da bir araya gelerek son detayları konuştuklarını bildirdi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ndeki yıkımlar Mart ta tamamlanacak!

Alinur Aktaş'ın açıklaması şu şekilde:

"Hani birileri aylardır balonlar uçuruyorlar ya işte, 'Hanlar Bölgesi'nde her yeri yıktılar Boyner binasını yıkmıyorlar' diye. Martta inşallah onu da yıkıyoruz, hiç merak etmeyin, Allah'ın izniyle. Göreve geldiğimde bir şey söylemiştim. 'Bursa'yı sadece yaparak değil, yıkarak da güzelleştireceğiz.' diye. Yanlış anlamayın, bir belediye başkanı için çok iddialı sözdür ve yıkmak zordur. Gönüller yıkmaya değil gönüller yapmaya geldik ama şehri güzelleştirmek için de gerekenleri yaparız."

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ndeki yıkımlar Mart ta tamamlanacak!

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde yapılan dahilinde  ilk etapta normal kamulaştırmalarla 15 parselde yer alan binaların yıkım çalışmaları tamamlandı. Kamulaştırma sürecinin uzamasıyla birlikte Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bölge için "acele kamulaştırma kararı" alındı. Bu karardan sonra hem kamulaştırma hem de yıkım çalışmaları hızlandı.

Bursa Karacabey için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön