29 / 03 / 2024

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açıldı!

Bursa Yaşam Kültürü Müzesi açıldı!

Müzeleriyle dikkat çeken kent Bursa, yeni bir müzeye daha kavuştu. Bursa’nın kültürel zenginliklerini orijinal kimliğiyle geleceğe taşıyacak olan ‘Bursa Yaşam Kültürü Müzesi’nin açılışı yapıldı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılan ‘Bursa Yaşam Kültürü Müzesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pek çok güzelliği bir arada bulunduran Bursa’nın müzeleriyle de ünlü bir şehir olduğunu belirterek, “Tarihi birikiminden kültürel zenginliğine, turizminden ticaretine, tarımından sanayisine dek Bursa, çok özellikli bir şehir. Bu bakımdan, ne kadar şükretsek azdır ama bize düşen bu değerleri tanımak, tanıtmak, tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmaktır” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, “Bursa, müzecilik konusunda çok zengin. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren 16 müzemiz var. Her biri farklı konseptlerle tarihimize, kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize, bilgi birikimimize ışık tutuyor. Müzelerimiz sanayi tarihimizden köy kültürüne, arkeolojik bulgulardan Karagöz değerimize, tekstilden bilim ve teknolojiye kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor” dedi.

Müzede geleneksel kültür yansıtılacak

Bursa’ya yeni bir müzeyi daha kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Aktaş, “Müzemiz 18. yüzyıl olarak tarihlendiriliyor. Tarihi Bursa mahallelerinden biri olan Alipaşa Mahallesi’nde kaderine terkedilmiş özel mülkiyetteki bir yapıydı. Kamulaştırılarak belediyemize kazandırıldı. Restorasyon projeleri doğrultusunda özgün yapısına sadık kalınarak ilk günkü haliyle Bursa’ya kazandırıldı. Yapı, restorasyon sonrası Prof. Dr. Ayten Sürür ve Ahmet Erdönmez danışmanlığında ‘yaşayan müze’ konseptine uygun olarak düzenlendi” dedi.

Üç yeni müze daha

Haftanın belirli günlerinde geleneksel el işi kurslarının planlandığını da söyleyen Başkan Aktaş, “Bursa Yaşam Kültürü Müzesi, kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaracak. Bursa bir payitaht şehridir. Bu zenginliğimizi gelecek kuşaklara aktarmamıza bu mekanlar aracı olacak. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. 3 yeni müzeyi daha Bursa’ya kazandıracağız. Mart ayı içinde Sağlık Tarihi Müzemizi açacağız. Kur’an ve El Yazmaları Müzesi de kısa süre içinde hizmete açılacak” dedi.


Geri Dön