29 / 03 / 2024

Bursa Yıldırım Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı!

Bursa Yıldırım Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı!

Bursa Yıldırım Yeşilyayla Mahallesi’nde inşa edilen Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı.



 

Yıldırım Belediyesi ile Aslanoba A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında, Yeşilyayla Mahallesi’nde hayata geçirilen Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası, yoğun katılımla hizmete açıldı. Yıldırım Belediyesi'nde yer alan habere göre, 3 katlı olarak 935 metrekarelik inşaat toplam alanında hizmet verecek olan sağlık merkezinde, iki adet derslik, toplantı odası, beş adet muayene odası, engelli hasta muayene odası, aşı ve bebek-çocuk izlem odası, tıbbi müdahale odası, emzirme odası, müdahale odası, 2 adet laboratuvar, gebe izlem ve aile planlama odası bulunuyor. Diğer bir yandan hizmet binasında kreş birimi ve muhtarlık ofisi de bulunuyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine Ali-Ayten Aslanoba ile Aslanoba Ailesi fertleri, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serpil Halide Şahin, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İlçe Sağlık Müdürü Ferhat Ekinci, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda ilçe sakini katılım gösterdi.

‘ANLAMLI BİR ÇALIŞMANIN PAYDAŞIYIZ’

Yıldırım Belediyesi ile hayırsever Aslanoba Ailesi’nin girişimleriyle inşa edilen sağlık hizmet binasının açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Rahmetli Hatice Aslanoba Hanımefendi, bu kubbede hoş bir seda bırakmış ki ailesi de kendisi adına bir şifa merkezini milletimizin hizmetine sunmuş. Ben bir kez daha Hatice Hanımefendiye Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlık merkezimizin ilçemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı hayırsever ailemize şükranlarımı sunuyorum. Şehirler bizlere emanettir. Şehrimizi değerli kılacak projelere imza atmak istiyoruz. Şehrimizi hemşehrilerimizle ve tüm unsurlarımızla bir bütün olarak kabul ediyoruz. İlçemizin problemlerine hep birlikte çözüm üretirken, şehrimizi daha değerli hale getirmek için birlikte çalışacağız. Hayırsever ailemizin girişimleri ve belediyemizin çalışmaları ile tamamlanan sağlık merkezimizde Hatice Aslanoba ismini yaşatacağız. Sağlık Merkezimizin bölge sakinlerine ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

SAĞLIK REFORMLARI VURGUSU

Geride kalan 17 yılda Hükümet olarak sağlık alanında önemli reformlara imza attıklarını vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Hayırlı bir işin hayata geçtiği günde bir araya geldik. Sağlık merkezinin yapımında emeği geçen Yıldırım Belediyemiz, hayırsever Aslanoba Ailesimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz çok önemli bir merkezi Yıldırım’a kazandırdı. Geride kalan 17 yılda hükümetimizin seferberliğiyle sağlık alanında önemli çalışmalara imza attık. Önemli reformları hayata geçirdik. Mahallelerimizde vatandaşların kısa sürede sağlık hizmetine ulaşması adına 1. Basamak Sağlık Hizmetleri’nin verildiği merkezlerini hayata geçirdik. Bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’ni de kısa süre içerisinde hizmete açacağız. Yıldırım Belediyemiz ve Aslanoba Ailemiz, bu merkezin açılması için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Sağlık merkezinin Yıldırım’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

YILDIRIM BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Büyükşehirlerde sağlık hizmetlerinin belediyelerle yapılan iş birliği ile daha yaygın hale geldiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, “Başkanımızın göreve gelmesinin ardından ilk sağlık tesisini hayata geçirdik. Aile sağlık merkezlerinin yaygınlaşması adına Yıldırım Belediyesi’nin desteklerini alıyoruz. Hayırsever ailemizin desteğiyle beş hekimlik bir sağlık merkezini hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, belediyemizin desteğiyle bu merkezi hayata geçirdik. Sağlık merkezimiz bölge halkına hayırlı olsun” dedi. Öte yandan Aslanoba Ailesi’nin katkıları ve Yıldırım Belediyesi’nin çalışmalarıyla hayata geçen çalışmanın çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serpil Halide Şahin, yapılan çalışmanın ve hizmete giren sağlık merkezinin vatandaşlara ve Yıldırım’a hayırlı olmasını ifade etti. Aslanoba Ailesi adına konuşan Fatih Koruyucu da, Hatice Aslanoba isminin ölümsüzleştiği sağlık merkezinin yapında Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Geri Dön